Nu de kop eraf is van de 4Daagse wacht vandaag Wijchen. De dag heeft een aantal speciale unieke verrassingen in petto die ik nooit meer zal vergeten.

Vandaag belooft een warme dag te worden met temperaturen tot 34 graden. Ik besluit dan ook om minder snel te lopen. Vlak voor Wijchen kom ik iemand van Zundert (Peter Vriends) tegen en ik vraag of het goed is dat ik met hem samenloop. Hij vind dit ook leuk en we lopen dan ook de rest van de dag samen.

Peter vertelt meteen een erg goede tip. Hij heeft de eerste dag bij RET (Rotterdamse Electrische Tram) een verzorgingsarrangement gekocht voor Euro 50,=. Dit betekent dat je elke dag een goede rustpost op (ongeveer) elke 10 kilometer hebt. Hier krijg je dan voldoende te eten en te drinken: soep, fruit, melk, koffie, thee, limonade, koek, snoep, gehaktballen, slaatjes, worst, chips, kortom eigenlijk alles. Verder kun je overal zitten op een stoel. Het voordeel van dit alles is eigenlijk 2-ledig. Ten eerst kun je de wandeltocht zo mooi in stukjes opdelen met pauzes en verder krijg je zo voldoende drinken en eten en hoef je zelf niet teveel mee te nemen.

Onderweg zie je in elk dorpje wel orkesten en bandjes, tot zelfs boven het parkoers.

Het hoogtepunt van de dag is toch wel de doorkomst in Druten. Deze gemeente probeert al jaren om in het parkoers van de 4Daagse opgenomen te worden en dit jaar is het eindelijk gelukt. Alleen de 55 km lopers komen door Druten en die hebben dat geweten ook. Voordat we Druten binnenkomen krijgen we onderweg een Visum aangereikt.
Een stukje verder op moeten we voor dit Visum stempels ophalen.
Als we weer een stukje verderop tenslotte het Visum met stempels kunnen tonen krijgen we een medaille omgehangen.
Maar hiermee hield het nog niet met op. Na nog een stukje gelopen te hebben komen we tovenaars tegen die tovenaarsballen aanbieden.
Als klapstuk heeft Druten een rode loper van 1 km. uitgelegd met aan de zijkanten oldtimers. Verder krijgen we onderweg allerlei eten en drinken aangeboden. Aan het einde van de rode loper staat de burgemeester van Druten klaar om alle lopers een hand te geven.
Druten heeft echt geweldig uitgepakt en dit is een ervaring voor het leven. Fantastisch!

Het stuk van Druten terug is echter een hele lang rechte weg recht in de zon en blijkt dus erg taai te zijn om te lopen in deze hitte. Aan het einde hiervan, op de rustpost van RET, komen we Sjan Haest uit Rijsbergen tegen die zich ook bij ons aansluit voor de verdere wandeltocht.

Vandaag mochten de 30 en 40 km. een half uur eerder vertrekken en wij niet. Dit hield in dat we aan het einde van de wandeltocht aansloten bij de langzame 30 en 40 km lopers. Vanaf Beuningen was het daarom veel te druk en konden we niet echt meer doorlopen (behalve zigzaggen). Dat was een stuk minder leuk. Het was voor ons alle drie deze dag even goed doorbijten, maar uiteindelijk hebben we het gered. Daar het vandaag erg goed klikte tussen ons drieën besluiten we om elkaar de volgende dag op de eerste RET rustpost weer te treffen.

Dag 2: 57.4 km, Looptijd 9:35:28 (gemiddelde 5.99 km/uur), Rusttijd 1:09:22
Deze dag was zwaarder dan de twee Kennedy-marsen die ik tot nu toe heb gelopen. Een 4Daagse is toch echt een hele andere discipline en met name meerdere dagen achter elkaar lopen met deze hoge temperaturen maakt het een stuk zwaarder.

Nu snel gaan rusten, eten en slapen. Dat valt echter niet mee daar het erg warm is op de slaapkamer van mijn adres. Uiteindelijk heb ik nog 3.5 uur geslapen.