Ik loop al een lange tijd met de gedachte rond om een 3D Printer aan te schaffen. De prijzen, vooral met een zelfbouw pakket, zijn nu voor iedereen betaalbaar en de mogelijkheden zijn legio. Ik wil deze vooral gaan gebruiken voor het printen van behuizingen voor mijn Arduino projecten.

Natuurlijk kun je altijd gebruik maken van 3D Print services, maar ik vind deze over het algemeen vrij prijzig. Ik ben me daarom eens gaan inlezen in 3D printing. Op internet is erg veel informatie te vinden met heel veel YouTube videos en artikelen. Mijn conclusie is dat je wel tijd moet investeren om ervaring en kennis op te doen om tot goede prints te komen met zelfbouw 3D printers. Er zijn namelijk heel veel factoren waarom een 3D print fout kan gaan.

Om kennis en ervaring op te doen lijkt mij het beste om voor een goedkope zelfbouw 3D printer te gaan. Je kunt ook duurdere 3D printers kopen waarbij waarschijnljk minder fout kan gaan, maar daar leer je niet zoveel van. Op dit moment is een enorm populaire zelfbouw 3D Printer de Creality Ender 3.
Op het Forum van Tweakers is een mooie post over de Creality Ender 3 met heel veel informatie en kennis. Mede door dit topic heb ik voor mezelf de knoop doorgehakt en wil de Creality 3D Ender 3 Pro gaan bestellen. Ik ga voor de Pro omdat deze een betere voeding heeft wat ik erg belangrijk vind.

Ik wil de Creality Ender 3 Pro gaan bestellen bij de Creality 3D Official Store en deze dan vanuit het magazijn in Duitsland laten verzenden zodat ik niet met import heffingen te maken krijg. Je kunt deze ook, iets duurder, kopen bij de Nederlands winkel 123-3D.nl.

Op mijn blog kun je dus in de toekomst een hoop artikelen verwachten over 3D printing. Ik ga er met geen kennis en ervaring in en wil op deze manier delen wat ik leer. Zo zal de 3D Printer waarschijnlijk langzamerhand van allerlei ‘verbeteringen’ worden voorzien.

Toekomstige blog artikelen waar ik nu aan zit te denken zijn:

  • Assembleren Creality 3D Ender 3 Pro printer
  • Bootloader burnen met Arduino Uno
  • Toevoegen 3D BL Touch auto bed leveling kit
  • Goede verbeteringen voor je Creality 3D Ender 3 Pro Printer
  • Bekende problemen en oplossingen
  • Omwisselen moederbord voor Bigtreetech Skr Mini E3 V1.2
  • Gebruik van Slicers en welke instellingen belangrijk zijn
  • 3D Ontwerp programma’s

Heb jij al ervaringen met 3D printing en heb je goede tips, dan hoor ik deze graag van je.