Wordfeud is de nieuwe rage in Nederland. Wat is het precies en waarom is het zo leuk.

Nederland is weer een nieuwe verslaving rijker: Wordfeud. Zelfs in de Kroeg schijnt dit nu al een groot probleem te worden. Mensen kijken alleen nog maar op het scherm van hun smartphone. Wordfeud is een soort Scrabble, maar dan net iets anders. Ik heb het zelf sinds gisteren ook op mijn iPhone staan (Username: HenriMatthijssen) en ik ben erg onder de indruk.

De kracht zit hem in de eenvoud. De applicatie is gratis als je geen bezwaar hebt tegen advertenties. Je hebt de ‘App’ zo geïnstalleerd en je hoeft geen allerlei moeilijke aanmeld procedures uit te voeren. Je geeft een Username op en je kunt meteen beginnen.

Druk op de ‘+’ button om een nieuw spel te starten en je krijgt het volgende scherm te zien:
Kies als woordenboek (dictionary) nu ‘Dutch’ (Nederlands) en vervolgens met wie je een nieuw spel wilt starten. Er is altijd wel iemand beschikbaar die een spelletje met je wilt spelen bij ‘Random Opponent’. Je kunt zelfs meerdere (tot 30) spelletjes tegelijkertijd spelen.
Vervolgens kun je woorden gaan leggen om de beurt (Play) of een beurt overslaan (Pass). Je mag tot 3x achter elkaar overslaan. Je krijgt telkens tot 72 uur om een beweging (Play of Pass) te maken.
Let vooral ook op de bonussen die je met een letter/woord kunt scoren door deze op speciale velden te leggen:

DL  Dubbel Letterwaarde
TW  Triple Letterwaarde
DW  Dubbel Woordwaarde
TW  Triple Woordwaarde

Als je met alle 7 letters een woord in 1 keer kunt leggen dan krijg je een extra bonus van 40 punten.

Ook handig is het feit dat je tijdens een spel met je tegenstander kunt praten (chatten).

Bij Wordfeud wordt gebruik gemaakt van het woordenboek van Open Taal. Daar er een gezamenlijk woordenboek wordt gebruikt kan dit niet tot discussies leiden met je tegenstander. Helaas is het woordenboek (nog) niet helemaal compleet en worden sommige woorden nog afgekeurd terwijl andere woorden onverwacht worden goedgekeurd.

Het volgende filmpje op Youtube is ook wel hilarisch:

Op diverse websites kun je tips vinden hoe je Wordfeud het beste kunt spelen. Gemener zijn sites met hulp, maar die ga ik hier niet publiceren, want ik vind dat een vorm van gemeen spelen!

Probeer Wordfeud ook eens een keer, maar wees gewaarschuwd dat het bijzonder verslavend is.