Wordfeud

Wordfeud is de nieuwe rage in Nederland. Wat is het precies en waarom is het zo leuk.

Nederland is weer een nieuwe verslaving rijker: Wordfeud. Zelfs in de Kroeg schijnt dit nu al een groot probleem te worden. Mensen kijken alleen nog maar op het scherm van hun smartphone. Wordfeud is een soort Scrabble, maar dan net iets anders. Ik heb het zelf sinds gisteren ook op mijn iPhone staan (Username: HenriMatthijssen) en ik ben erg onder de indruk.

De kracht zit hem in de eenvoud. De applicatie is gratis als je geen bezwaar hebt tegen advertenties. Je hebt de ‘App’ zo geïnstalleerd en je hoeft geen allerlei moeilijke aanmeld procedures uit te voeren. Je geeft een Username op en je kunt meteen beginnen.

Druk op de ‘+’ button om een nieuw spel te starten en je krijgt het volgende scherm te zien:
Kies als woordenboek (dictionary) nu ‘Dutch’ (Nederlands) en vervolgens met wie je een nieuw spel wilt starten. Er is altijd wel iemand beschikbaar die een spelletje met je wilt spelen bij ‘Random Opponent’. Je kunt zelfs meerdere (tot 30) spelletjes tegelijkertijd spelen.
Vervolgens kun je woorden gaan leggen om de beurt (Play) of een beurt overslaan (Pass). Je mag tot 3x achter elkaar overslaan. Je krijgt telkens tot 72 uur om een beweging (Play of Pass) te maken.
Let vooral ook op de bonussen die je met een letter/woord kunt scoren door deze op speciale velden te leggen:

Als je met alle 7 letters een woord in 1 keer kunt leggen dan krijg je een extra bonus van 40 punten.

Ook handig is het feit dat je tijdens een spel met je tegenstander kunt praten (chatten).

Bij Wordfeud wordt gebruik gemaakt van het woordenboek van Open Taal. Daar er een gezamenlijk woordenboek wordt gebruikt kan dit niet tot discussies leiden met je tegenstander. Helaas is het woordenboek (nog) niet helemaal compleet en worden sommige woorden nog afgekeurd terwijl andere woorden onverwacht worden goedgekeurd.

Het volgende filmpje op Youtube is ook wel hilarisch:

Op diverse websites kun je tips vinden hoe je Wordfeud het beste kunt spelen. Gemener zijn sites met hulp, maar die ga ik hier niet publiceren, want ik vind dat een vorm van gemeen spelen!

Probeer Wordfeud ook eens een keer, maar wees gewaarschuwd dat het bijzonder verslavend is.

1 oktober 2011|Apple, Games|297 Reacties

297 Reacties

 1. Willem 15 maart 2016 om 15:30- Antwoorden

  Beste Henri,

  Je zegt meer dan eens:

  … je kunt bij WordFeud gewoon met een andere “Username/Email – Password” inloggen hoor. Ga maar eens naar Instellingen (tandwiel linksboven) en kies je Profile.

  Maar in het Wordfeud iOS Manual staat:

  Account

  Here you can rename your username and email.
  Note that it’s not possible to change which Wordfeud account you’re logged into. To login to another account you will have to uninstall and reinstall Wordfeud.

  Is dat dan niet waar?

  Alvast bedankt voor je reactie.

  • Henri Matthijssen 15 maart 2016 om 18:27- Antwoorden

   Je hebt gelijk Willem, dit is niet meer mogelijk. Ik had die reactie in juni 2013 gegeven en volgens mij was het toen mogelijk. In de tussentijd zijn er al vele updates van Wordfeud geweest, dus wellicht is het daarin veranderd. Ik heb overigens geen enkele band met Wordfeud. Dit is mijn persoonlijk blog waarop ik zaken documenteer en ik mensen zo goed mogelijk probeer te helpen. Let altijd op de datum van reacties. In de loop van de tijd kunnen er nl. best dingen veranderd zijn.

 2. Willem 15 maart 2016 om 20:02- Antwoorden

  Dankjewel, Henri. Het is best wel goed dat anderen dit nu ook kunnen lezen.
  Ik heb overigens WF ook op mijn pc. Dat werkt wel, maar vraag niet hoe…
  Maar in dat programma kan ik me wél met m’n beide accounts aanmelden,
  zonder te hoeven de-installeren…

 3. Judith 2 april 2016 om 20:14- Antwoorden

  Hallo Henri, speel jaren WF, maar sinds vandaag is de taal veranderd in het Duits en ik weet niet hoe ik het eraf krijg, al van alles geprobeerd maar het lukt niet. Kun jij mij mss helpenom het op te lossen … Dank!!

  • Henri Matthijssen 3 april 2016 om 03:32- Antwoorden

   Ik heb dit probleem zelf nog nooit meegemaakt, maar als in alle reacties kijkt dan zie je dat meer mensen hiervan last hebben gehad. Heb je alle tips al geprobeerd die je in de reacties kunt lezen?

 4. Nelis 5 april 2016 om 16:00- Antwoorden

  Ik heb een nieuwe telefoon en wil inloggen bij Wordfeud, maar weet mijn password niet meer. Die kun je opvragen per e-mail, echter mijn e-mailadres waarmee ik me destijds heb aangemeld is niet meer in gebruik. Ik weet dus alleen mijn username en toenmalige e-mailadres. Enig idee of dit op te lossen is?

 5. Visser 10 april 2016 om 17:57- Antwoorden

  Ik kan mijn foto niet wijzigen past niet springt steeds terug

  • Willem 10 april 2016 om 22:45- Antwoorden

   Probeer je foto eens te plaatsen in ‘teruggesprongen toestand”. Hoor graag of het gelukt het is.

 6. Lia de Meij 26 mei 2016 om 17:43- Antwoorden

  Gisteren een nieuwe telefoon gekocht lgk10 en geprobeerd mijn 2 accounts( met verschillende e-mailadressen en wachtwoorden )te installeren, helaas krijg ik zowel bij de gekochte versie en de free versie de zelfde speelnaam en ook zijn mijn friends weg, ik heb apps verwijdert en opnieuw geinstalleerd wachtwoorden veranderd, geprobeerd om met mijn speelnaam in te loggen, maar niets helpt ik blijf op de 2 verschillende accounts een en de zelfde naam houden…….Weet jij wat het probleem is en of er een mogelijkheid is om friends terug te vinden/krijgen. Voordat je zegt ouwe telefoon nakijken, die is ter ziele….en niet bruikbaar meer. Hopelijk heb je oplossing voor me.

  • Henri Matthijssen 26 mei 2016 om 17:46- Antwoorden

   Ik heb geen idee Lia. Ik wist zelfs niet dat je twee account tegelijk kunt gebruiken ;-).

   • Lia de Meij 26 mei 2016 om 18:12- Antwoorden

    Bedankt voor je snelle reactie! En ja je kunt met 1 betaalde versie en 1 free versie tegelijker tijd spelen! Je moet wel voor ieder een ander mailadres opgeven. Het voordeel van de free versie is dat je ook geen reclame meer krijgt!

 7. Leon 5 juni 2016 om 09:06- Antwoorden

  Tot mijn verbazing krijg ik een random tegenspeler die een foto van mij als profielfoto gebruikt Is hier iets aan te doen

 8. Henri Matthijssen 5 juni 2016 om 09:12- Antwoorden

  Indien jij geen copyright op je profielfoto hebt, is er volgens mij weinig aan te doen. Je zou eventueel een email naar support van Wordfeud kunnen sturen, maar ik heb begrepen van de lezers van deze blog dat daar slecht op wordt gereageerd. Misschien hebben andere lezers van deze blog hier ervaringen mee of tips?

 9. S. Liefting 14 juli 2016 om 13:55- Antwoorden

  Woordenboek herkent de woorden niet. Woorden als mijn, meen, Deen, been alle is: this word is not in our dictionairy

  • Henri Matthijssen 14 juli 2016 om 13:56- Antwoorden

   Heb je wel een Wordfeud spel met ‘Dutch dictionary’ (Dutch game) gestart?

   • S. Liefting 15 juli 2016 om 08:11- Antwoorden

    Ja ik speel hèt zeker al drie jaar en de laatste weken gaat het fout. Ik las op een andere site heel veel van die soort klachten. Ik vind sowieso hun woordenboek slecht. Zo gauw geen voorbeelden. Helaas.

 10. S. Liefting 23 juli 2016 om 10:58- Antwoorden

  Hij doet weer normaal het spel verwijderd en toen opnieuw opgestart

 11. Pim 23 juli 2016 om 11:01- Antwoorden

  Ik heb een nieuwe mobiel en wil mijn betaalde wordfeud app graag overzetten. Hoe moet ik dit aanpakken?

  • Henri Matthijssen 23 juli 2016 om 11:03- Antwoorden

   Ik heb alleen ervaring met iPhone en als ik daar een backup van terugzet dan blijft alles bij mij hetzelfde (dus geen advertenties want betaald). Ik weet niet of Android de mogelijkheid heeft om een backup terug te zetten.

   • Dirk Lathouwers 31 juli 2016 om 15:15- Antwoorden

    Heb ook dit probleem, anders gsm en hups betaalde versie weg. Terug reclame 🙁
    Weet niet hoe ik dat moet fiksen.

 12. Willy Verhoef 11 augustus 2016 om 11:07- Antwoorden

  Hoe kan ik een spel beëindigen als het niet mijn beurt is

  • Henri Matthijssen 11 augustus 2016 om 11:12- Antwoorden

   Ik kan op mijn iPhone gewoon in Menu (onder de letters) de optie ‘Resign’ kiezen als ik niet aan de beurt ben.

 13. Wietske tenge smit 16 augustus 2016 om 13:57- Antwoorden

  Ik heb een half jaar lang word feud gedaan met ene silvya met 4 letter achter haar naammaar welke Weet ik niet mee er zaten 2 x 2 in mijn proviel naam was wietske. Maar invbm stalken heb ik mn proviel naam veranderd in friesboeketsje zij speelde WF via een mobiel. Ik ben een vrouw van 75 jaar en ik mis haar we hadden zo/ n leuk contact hopende dat u mij kunt helpen bvb dank
  Met vr gr mevr tenge

  • Henri Matthijssen 16 augustus 2016 om 23:10- Antwoorden

   Ik heb geen banden met Wordfeud en kan je derhalve niet helpen. Misschien dat een van de lezers van mijn blog de naam herkent en je kan helpen. Succes en hopelijk gaat het lukken.

 14. Anthony 24 augustus 2016 om 02:18- Antwoorden

  Ik wacht al zeker 45 minuten voor nieuwe random spelers nadat ik op zoeken heb geklikt. Ik krijg maar geen nieuwe spelers!? Enig idee hoe/wat te doen?

 15. marin 26 maart 2017 om 09:22- Antwoorden

  Goedendag. Ik krijg geen nieuwe spelers meer als ik mensen random uitnodig. Hoe kan dat. Ik zit ml niet aan maximum spelers. Voorheen nooit problemen mee gehad. Mvg

 16. Henny 24 april 2017 om 14:27- Antwoorden

  Ik wil een nieuwe foto op Woordfeud zetten, maar kan het niet ontdekken hoe.

  • Henri Matthijssen 24 april 2017 om 14:32- Antwoorden

   Bij Wordfeud op mijn iPhone doe ik dit als volgt:
   1. Klik ‘tandwieltje’ (instellingen) bovenaan
   2. Druk op je Profiel
   3. Kies vervolgens eerste optie: ‘Afbeelding wijzigen’

 17. Silvia 10 mei 2017 om 12:35- Antwoorden

  Sinds juli vorig jaar speel ik wordfeud met veel plezier. Regelmatig wissel graag van profielfoto. Sinds een maand of 2 krijg ik het echter niet meer gedaan om een foto te krijgen. Bij instellingen zet ik er een nwe in, die dan ook te zien is. Maar zodra ik chat met een speler zie ik dat stomme anonieme icoontje van een stilistisch poppetje weer. Weet u wat ik hier aan kan doen?

 18. Bianca 19 juni 2017 om 09:17- Antwoorden

  Ik kan mijn profiel foto niet uploaden, krijg steeds blanco profiel

 19. Jackiebem 17 juli 2017 om 13:56- Antwoorden

  Ik heb ook datzelfde probleem met profielfoto. Weet iemand al hoe dit kan. Ik heb van alles via google gezocht maar kon niks vinden Gr jackie

Geef een reactie