Wordfeud

1 oktober 2011|Apple, Games|313 Reacties

Wordfeud is de nieuwe rage in Nederland. Wat is het precies en waarom is het zo leuk.

Nederland is weer een nieuwe verslaving rijker: Wordfeud. Zelfs in de Kroeg schijnt dit nu al een groot probleem te worden. Mensen kijken alleen nog maar op het scherm van hun smartphone. Wordfeud is een soort Scrabble, maar dan net iets anders. Ik heb het zelf sinds gisteren ook op mijn iPhone staan (Username: HenriMatthijssen) en ik ben erg onder de indruk.

De kracht zit hem in de eenvoud. De applicatie is gratis als je geen bezwaar hebt tegen advertenties. Je hebt de ‘App’ zo geïnstalleerd en je hoeft geen allerlei moeilijke aanmeld procedures uit te voeren. Je geeft een Username op en je kunt meteen beginnen.

Druk op de ‘+’ button om een nieuw spel te starten en je krijgt het volgende scherm te zien:
Kies als woordenboek (dictionary) nu ‘Dutch’ (Nederlands) en vervolgens met wie je een nieuw spel wilt starten. Er is altijd wel iemand beschikbaar die een spelletje met je wilt spelen bij ‘Random Opponent’. Je kunt zelfs meerdere (tot 30) spelletjes tegelijkertijd spelen.
Vervolgens kun je woorden gaan leggen om de beurt (Play) of een beurt overslaan (Pass). Je mag tot 3x achter elkaar overslaan. Je krijgt telkens tot 72 uur om een beweging (Play of Pass) te maken.
Let vooral ook op de bonussen die je met een letter/woord kunt scoren door deze op speciale velden te leggen:

Als je met alle 7 letters een woord in 1 keer kunt leggen dan krijg je een extra bonus van 40 punten.

Ook handig is het feit dat je tijdens een spel met je tegenstander kunt praten (chatten).

Bij Wordfeud wordt gebruik gemaakt van het woordenboek van Open Taal. Daar er een gezamenlijk woordenboek wordt gebruikt kan dit niet tot discussies leiden met je tegenstander. Helaas is het woordenboek (nog) niet helemaal compleet en worden sommige woorden nog afgekeurd terwijl andere woorden onverwacht worden goedgekeurd.

Het volgende filmpje op Youtube is ook wel hilarisch:

Op diverse websites kun je tips vinden hoe je Wordfeud het beste kunt spelen. Gemener zijn sites met hulp, maar die ga ik hier niet publiceren, want ik vind dat een vorm van gemeen spelen!

Probeer Wordfeud ook eens een keer, maar wees gewaarschuwd dat het bijzonder verslavend is.

avatar
2000
Foto en Image Files
 
 
 
Audio en Video Files
 
 
 
Andere File Types
 
 
 
175 Comment threads
138 Thread replies
7 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
150 Comment authors
EraEllyJetteGastHenri Matthijssen Recent comment authors

Willem
Gast
Willem

Beste Henri,

Je zegt meer dan eens:

… je kunt bij WordFeud gewoon met een andere “Username/Email – Password” inloggen hoor. Ga maar eens naar Instellingen (tandwiel linksboven) en kies je Profile.

Maar in het Wordfeud iOS Manual staat:

Account

Here you can rename your username and email.
Note that it’s not possible to change which Wordfeud account you’re logged into. To login to another account you will have to uninstall and reinstall Wordfeud.

Is dat dan niet waar?

Alvast bedankt voor je reactie.

Henri Matthijssen
Gast

Je hebt gelijk Willem, dit is niet meer mogelijk. Ik had die reactie in juni 2013 gegeven en volgens mij was het toen mogelijk. In de tussentijd zijn er al vele updates van Wordfeud geweest, dus wellicht is het daarin veranderd. Ik heb overigens geen enkele band met Wordfeud. Dit is mijn persoonlijk blog waarop ik zaken documenteer en ik mensen zo goed mogelijk probeer te helpen. Let altijd op de datum van reacties. In de loop van de tijd kunnen er nl. best dingen veranderd zijn.

Willem
Gast
Willem

Dankjewel, Henri. Het is best wel goed dat anderen dit nu ook kunnen lezen.
Ik heb overigens WF ook op mijn pc. Dat werkt wel, maar vraag niet hoe…
Maar in dat programma kan ik me wél met m’n beide accounts aanmelden,
zonder te hoeven de-installeren…

Judith
Gast
Judith

Hallo Henri, speel jaren WF, maar sinds vandaag is de taal veranderd in het Duits en ik weet niet hoe ik het eraf krijg, al van alles geprobeerd maar het lukt niet. Kun jij mij mss helpenom het op te lossen … Dank!!

Henri Matthijssen
Gast

Ik heb dit probleem zelf nog nooit meegemaakt, maar als in alle reacties kijkt dan zie je dat meer mensen hiervan last hebben gehad. Heb je alle tips al geprobeerd die je in de reacties kunt lezen?

Nelis
Gast
Nelis

Ik heb een nieuwe telefoon en wil inloggen bij Wordfeud, maar weet mijn password niet meer. Die kun je opvragen per e-mail, echter mijn e-mailadres waarmee ik me destijds heb aangemeld is niet meer in gebruik. Ik weet dus alleen mijn username en toenmalige e-mailadres. Enig idee of dit op te lossen is?

Visser
Gast
Visser

Ik kan mijn foto niet wijzigen past niet springt steeds terug

Willem
Gast
Willem

Probeer je foto eens te plaatsen in ‘teruggesprongen toestand”. Hoor graag of het gelukt het is.

Lia de Meij
Gast
Lia de Meij

Gisteren een nieuwe telefoon gekocht lgk10 en geprobeerd mijn 2 accounts( met verschillende e-mailadressen en wachtwoorden )te installeren, helaas krijg ik zowel bij de gekochte versie en de free versie de zelfde speelnaam en ook zijn mijn friends weg, ik heb apps verwijdert en opnieuw geinstalleerd wachtwoorden veranderd, geprobeerd om met mijn speelnaam in te loggen, maar niets helpt ik blijf op de 2 verschillende accounts een en de zelfde naam houden…….Weet jij wat het probleem is en of er een mogelijkheid is om friends terug te vinden/krijgen. Voordat je zegt ouwe telefoon nakijken, die is ter ziele….en niet bruikbaar meer. Hopelijk heb je oplossing voor me.

Henri Matthijssen
Gast

Ik heb geen idee Lia. Ik wist zelfs niet dat je twee account tegelijk kunt gebruiken ;-).

Lia de Meij
Gast
Lia de Meij

Bedankt voor je snelle reactie! En ja je kunt met 1 betaalde versie en 1 free versie tegelijker tijd spelen! Je moet wel voor ieder een ander mailadres opgeven. Het voordeel van de free versie is dat je ook geen reclame meer krijgt!

Leon
Gast
Leon

Tot mijn verbazing krijg ik een random tegenspeler die een foto van mij als profielfoto gebruikt Is hier iets aan te doen

S. Liefting
Gast
S. Liefting

Woordenboek herkent de woorden niet. Woorden als mijn, meen, Deen, been alle is: this word is not in our dictionairy

S. Liefting
Gast
S. Liefting

Hij doet weer normaal het spel verwijderd en toen opnieuw opgestart

Pim
Gast
Pim

Ik heb een nieuwe mobiel en wil mijn betaalde wordfeud app graag overzetten. Hoe moet ik dit aanpakken?

Willy Verhoef
Gast
Willy Verhoef

Hoe kan ik een spel beëindigen als het niet mijn beurt is

Wietske tenge smit
Gast
Wietske tenge smit

Ik heb een half jaar lang word feud gedaan met ene silvya met 4 letter achter haar naammaar welke Weet ik niet mee er zaten 2 x 2 in mijn proviel naam was wietske. Maar invbm stalken heb ik mn proviel naam veranderd in friesboeketsje zij speelde WF via een mobiel. Ik ben een vrouw van 75 jaar en ik mis haar we hadden zo/ n leuk contact hopende dat u mij kunt helpen bvb dank
Met vr gr mevr tenge

Anthony
Gast
Anthony

Ik wacht al zeker 45 minuten voor nieuwe random spelers nadat ik op zoeken heb geklikt. Ik krijg maar geen nieuwe spelers!? Enig idee hoe/wat te doen?

marin
Gast
marin

Goedendag. Ik krijg geen nieuwe spelers meer als ik mensen random uitnodig. Hoe kan dat. Ik zit ml niet aan maximum spelers. Voorheen nooit problemen mee gehad. Mvg

Henny
Gast
Henny

Ik wil een nieuwe foto op Woordfeud zetten, maar kan het niet ontdekken hoe.

Silvia
Gast
Silvia

Sinds juli vorig jaar speel ik wordfeud met veel plezier. Regelmatig wissel graag van profielfoto. Sinds een maand of 2 krijg ik het echter niet meer gedaan om een foto te krijgen. Bij instellingen zet ik er een nwe in, die dan ook te zien is. Maar zodra ik chat met een speler zie ik dat stomme anonieme icoontje van een stilistisch poppetje weer. Weet u wat ik hier aan kan doen?

Bianca
Gast
Bianca

Ik kan mijn profiel foto niet uploaden, krijg steeds blanco profiel

Cobie
Gast
Cobie

Bij mij hetzefde wat ik ook probeer iedere keer wordt de foto verwijderd.

Jackiebem
Gast
Jackiebem

Ik heb ook datzelfde probleem met profielfoto. Weet iemand al hoe dit kan. Ik heb van alles via google gezocht maar kon niks vinden Gr jackie

Annie
Gast
Annie

Geen profielfoto meer. Jammer…opeens niet meer te wijzigen in wordfeud. Nu nietszeggend poppetje. Wie heeft oplossing?

Queen C 👑
Gast
Queen C 👑

Er is echt iets mis met Wordfeud speel al jaren en ineens kan ik mijn profiel foto niet meer wijzigen en ben ik een roze poppetje…
Hoor van vele andere de hier al paar maanden mee zitten en niemand weet een oplossing blijkbaar???
Speel android

Rika
Gast
Rika

Inderdaad speel ook al jaren maar sinds kort krijg ik mijn foto er niet meer op, steeds dat stomme icoontje pffff

Tom
Gast
Tom

In wordfeud is door een misgreep een speler geblokkeerd. k wil die blokkering opheffen. Hoe doe ik dit? Het spel biedt er zelf geen duidelijkheid in. Ook op internet niets te vinden. Vast bedankt voor de moeite..

Henri Matthijssen
Gast

Ik heb geen idee Tom. Je zou eens een email naar support@wordfeud.com. kunnen sturen.

Jolanda
Gast
Jolanda

Kan ik in mijn account zonder dat ik problemen krijg mijn email veranderen bij mijn instellingen, want als ze om mijn wachtwoord vragen voor bevestiging heb ik een probleem, want die weet ik niet meer.

Eefje Oss
Gast
Eefje Oss

Ik probeer al een jaar mn profielfoto erop te krijgen heb al updates alles gedaan snap er niets van soms zet ik er een foto op zie ik hem zelf een dag andere helemaal niet en na dag ik zelf ook niet meer weten Jullie hoe dat kan?

Lalita
Gast
Lalita

Ik kan sinds een week mijn profielfoto niet wijzigen bij Wordfeud. Voorheen ging het probleemloos. Als je bij instellingen gaat en een foto plaatst dat pakt het wel maar de tegenstander ziet het niet. Hoe kan ik dit oplossen?

Gast
Gast
Gast

Ik had hetzelfde probleem. Net een mailtje naar support@wordfeud.com gestuurd en binnen 10 minuten was het verholpen.
Uitstekekende service.

Jette
Gast
Jette

Hoe ben je geholpen? Wat was de oplossing? Bij mij reageren ze niet op de mails en ik kan mijn profielfoto ook niet aanpassen veranderd steeds terug naar het standaard poppetje van Wordfeud. Speel het spel al ruim 6 jaar en opeens doet ie niks meer.