Natuurlijk gaan we in Florida diverse attractie-parken bezoeken. Het is verstandig dat je vooraf een goed plan maakt wat je allemaal wilt doen zodat je lange wachtrijen kunt voorkomen. De Undercover Tourist App is hierbij erg handig. Hierop kun je precies zien op welke dagen het druk is in welk park. Met behulp van deze App hadden we van tevoren al een heel plan thuis gemaakt op welke dag we welk park gingen bezoeken. Verder hebben we via de site van Undercover Tourist onze tickets thuis besteld en via de email ontvangen.

Vandaag gaan Henri en Melissa naar Universal Studios Islands of Adventures daar Diana en Denise niet zo van de Rollercoasters zijn. Aangezien een auto in Amerika essentieel is besluiten we dat Diana ons afzet bij Universal Studios. Op deze manier kan Diana samen met Denise nog diverse Malls bezoeken met de auto.

Ze hebben bij Universal Studios een speciale drop-off / pick-up plaats die je eenvoudig bereikt door de Taxi/Bus borden te volgen. Je moet dus niet de auto parkeren daar je dan meteen US$ 20 kwijt bent zelfs al je hier alleen maar op- en meteen afrijdt. Vanuit de drop-off plaats kom je eenvoudig via een roltrap bij de plek waar de parkeerplaatsen op uitkomen.

Vooraf wordt je, zoals bij elk attractiepark in Amerika, gecontroleerd. Zo moeten rugzaken door een X-Ray scanner en wordt je gefouileerd. Dit gaat allemaal redelijk snel en soepeltjes. Vanaf hier loop je via de Universal City walk naar je park.

In Universal Studios heb je gratis Wifi wat fijn is als je in de rij moet wachten. Nu valt er meestal toch wel genoeg te zien tijdens het wachten, maar het is toch een fijne bijkomstigheid. Verder kunnen we zo Diana en Denise goed op te hoogte houden van onze dag. We gaan eerst naar de Hulk Rollercoaster die net vernieuwd is en waar het normaal gesproken de gehele dag vrij druk is.
Bij sommige Rollercoaster in Universal Studios mag je niks bij je hebben om te voorkomen dat losvliegende voorwerpen bezoekers in het park raken. Je kunt hiervoor gebruik maken van gratis lockers die werken op de barcode van je entree-ticket of je vingerafdruk. Dit werkt erg goed en eenvoudig.

Hierna gaan we naar Spiderman wat een 4D Rollercoaster is die niet over de kop gaat. Dit is een erg leuke attractie met een verhaal erachter. Vanaf hier willen we via Seuss Landing naar de Wizarding World of Harry Potter wereld lopen.

Je komt hier ook nog voorbij The Lost Continent met de Poseidon’s Fury attractie (waar we later ingaan).
Je loopt eerst voorbij Hogsmeade waar, mits je een hop-ticket hebt, kunt reizen tussen de twee Universal Studios parken via de Hogwards Express.
Als je de Wizarding World of Harry Potter binnenloopt waan je jezelf echt in de film.
Overal zie je kinderen met een toverstaf allerlei trucs uithalen bij de diverse etalages.
De winkels in The Wizarding World of Harry Potter zijn ook een attractie op zichzelf.
Bij de Three Broomsticks kun je eten zoals in de Harry Potter films.
Vanuit het dorpje kom je eerst voorbij een podium waar regelmatig wordt opgetreden.
Als je nu doorloopt dan zie je het fantastische kasteel van Harry Potter. Vooral de eerste keer is dat super indrukwekkend.
Natuurlijk mag het bekende Butterbeer niet ontbreken als je Harry Potter bezoekt. De smaak hiervan valt erg moeilijk te beschrijven, maar het smaakt verrassend goed.
Bij Wizarding World of Harry Potter zijn we eerst in de Forbidden Journey (4D Rollercoaster) geweest. Dat was zo leuk, en er was zo’n korte wachtrij, dat we deze twee keer achter elkaar hebben gedaan. Hierna zijn we in de Dragon Challenge (High speed Rollercoaster) geweest die ontzettend leuk was. Ook hier viel de drukte enorm mee.
Ondertussen liep het al tegen de middag, dus ons maagje begon al aardig te knorren. We hebben lekker een Gyros schotel en salade op bij de Fire-Eater’s Grill.
Hierna zijn we naar Poseidon Fury gegaan. Via de iPhone App konden we handig alle wachttijden van elke attractie in de gaten houden we zagen dat het bij de Hulk Rollercoaster even niet druk was. Hier zijn we toen nog een keer in geweest. Vervolgens zijn we naar Doctor Doom’s Fearfall en (weer) Spiderman gegaan.

Van hieruit zijn we naar Jurassic Park gelopen waar we in de River Adventure zijn geweest.

We wilden nu nog één attractie doen en dat was de nieuwe Skull Island Reign of Kong attractie. Hier hadden we de langste wachtrij van de gehele dag (45 minuten).

Rond 18:00 werden we weer netjes opgehaald door Diana. Die was deze dag samen met Denise op pad geweest. Zo hebben ze o.a. een Michaels Craft zaak bezocht en zijn ze naar de Millenia Mall geweest.

’s Avonds zijn nog uit gaan eten bij Longhorn Steakhouse. Hier stond een wachtrij en typisch Amerikaans geef je dan je naam door en krijg je een beeper mee die oplicht en gaat trillen zodra er een plek vrij is.

Na het eten zijn we weer terug naar ons appartement gereden om moe en voldaan naar bed te gaan.