De kinderen willen vandaag gaan zwemmen in één van de 2 zwembaden van het appartementen complex.

Bij dit zwembad zit trouwens ook een ontzettend leuk en gezellig terrasje.
Dat de kinderen willen zwemmen komt goed uit, want dan kunnen Diana en ik op pad om wat excursies te regelen. We regelen dit bij een winkeltje van Captain Tours die we de vorige dag gezien hebben op straat. Deze is voor dezelfde excursies als de hostess aanbied ongeveer 6 à 7 Euro per persoon goedkoper. Bij het onderhandelen van de prijs blijkt hier weinig rek meer in te zitten, maar ze kan wel gratis tickets aanbieden voor de Rhodes City Tour in Rhodos Stad. Deze kosten normaal gesproken ook Euro 9,= voor volwassenen en Euro 5,= voor kinderen en dat is toch weer mooi meegenomen.

Na terugkomst van het regelen van de excursies halen we nog wat boodschappen en gaan hierna een broodje eten. We spreken af dat we wat later in de middag op zoek gaan naar de eerste geocache (GC1XGHG Filerimos) die op de heuvels van Filerimos ligt, wat ongeveer 2.5 km van ons appartement verwijderd is. Het lastige is echter dat dit een hemelsbrede afstand is en met bergen weet je het dan nooit. Dat zal later wel blijken.

Het leuke van geocachen is dat je op plaatsen komt waar je normaal gesproken niet zo snel zou komen. Onderweg naar de cache lopen we door het oude dorp van Trianda en komen we een voetbalstadion en een ontzettend gezellig authentiek Grieks restaurantje tegen.

Als we bij de voet van de berg aankomen hebben we 3 keuzes om te lopen:

  1. de weg links volgen
  2. rechtdoor over een weg
  3. rechtaf over een weg zonder stenen

Volgens het kompas leek rechtsaf de meeste logische keuze, maar ja met bergen weet je het nooit.

Dit bleek achteraf de foute keuze te zijn geweest want in het begin kwamen we wel dichter bij de cache (tot 550 meter), maar hierna liep de afstand weer op. Als pleister op de wonde hebben we wel een aantal mooie uitzichten gehad en een goed onderhouden kerkhof gezien.
We zijn toen maar omgedraaid en teruggelopen naar ons appartement voor een snelle frisse duik in ons zwembad.
’s Avonds zijn we rond 20.30 uur richting het authentieke restaurantje in het oude dorp gewandeld om daar te gaan eten.
Het eten was lekker, de wijn erg goed en de prijzen ook een stuk goedkoper.
Rond 23:15 waren we klaar met eten en zijn we weer teruggelopen om snel in ons bedje te kruipen.