We hebben het weekend geheel voor onszelf om in te vullen. We besluiten om op zaterdag wat van Suzhou te bezichtigen. We hebben hiervoor wat tips gevraagd aan onze collega’s op kantoor. Verder hebben zij diverse adressen in Chinese Karakters opgeschreven zodat de taxi chauffeurs ons hier ook nog naartoe kunnen brengen. Engels is namelijk nog steeds een groot probleem in China en weinig mensen spreken dit.

Eerst gaan we naar Tiger Hill in Suzhou. Het opvallendste van deze heuvel is de scheve Yunyan Pagoda die hierop staat. Een ticket voor deze toeristische attractie is zo gekocht.

Op weg naar de heuvel valt er weer genoeg te zien.
De Yunyan Pagoda is erg opvallend, maar je mag er helaas niet in.
Behalve de Yunyan Pagoda is er nog veel meer te zien op de heuvel.
We besluiten hierna om een rondje te maken rond de heuvel. We komen voorbij een tuin met diverse tafels met voorstellingen.
Er valt nog veel meer te zien hier tijdens de tocht rondom de heuvel.
Hierna besluiten we naar Humble Administrator’s Garden te gaan. Nadat een taxi ons heeft afgezet is het nog een stukje lopen.
Bij de entree aangekomen kopen we een ticket en gaan de tuinen bekijken.
De tuinen zelf zijn er mooi aangelegd en er valt genoeg te zien.
Je ziet hier ook een kunstenaar handgenaaide kunstwerken maken.
Natuurlijk mag het Chinees porselein niet ontbreken
Nadat we alles gezien hebben gaan we een hapje eten. Gelukkig konden we weer aanwijzen wat we wilden want de eigenaar kon weer geen Engels.
Vervolgens gingen we te voet op weg naar de Guanqian St tempel die vlakbij lag. Onderweg zie ik een winkel die wel ‘genuine imitation’ iPhones moet verkopen als ik de prijs terug reken.
Als we de Guanqian St tempel van binnen bezoeken zien we dat deze rijkelijk is versierd met heel veel beelden.
Het loopt al tegen het einde van de middag en we besluiten terug te gaan naar ons hotel. Nu kunnen we met de taxi gaan, maar het lijkt ons leuker om de Metro eens uit te proberen. Voor minder dan 1 euro kun je hier grote afstanden met afleggen. Gelukkig kun je de ticketautomataat ook naar Engels schakelen en het is erg eenvoudig om een kaartje te kopen.
De Metro zelf is erg goed en duidelijk. Zo geven LEDjes mooi aan waar je bent zodat je precies weet wanneer je moet uitstappen.
Dit was weer een mooie dag waar we veel hebben gezien.