Vandaag is een rustdag. Diana en de meiden besluiten naar het strand te gaan. Ik ben zelf niet zo’n strandfanaat en vat het plan om de geocache te vinden die we afgelopen vrijdag niet konden vinden. Ik heb eerst met Googlemaps gekeken en zag dat we inderdaad de weg rechtdoor hadden moeten nemen in plaats van rechtsaf te gaan.

Ik ga om 10:30 uur op weg om de geocache nu wel proberen te vinden.
Bij het begin van de berg kom ik een oudere Griekse man van 65 jaar tegen die ook naar boven aan het wandelen is. Ik kom met hem aan de praat, alhoewel hij gebrekkig Engels praat, en kom te weten dat hij om de paar dagen naar boven wandelt. Bovenaan de berg zijn er oude vrienden van hem waarmee hij dan wat bijpraat. Deze man had er overigens aardig de pas in, want om 11:30 komen we boven op de berg aan. Aangezien het tot de voet van de berg al 3 km lopen was en de weg naar te top van de  berg zelf 4.1 km lang is, betekent dit dat ik ongeveer tussen de 6 à 7 km per uur heb gelopen en dat berg op. Ik was dan ook behoorlijk vermoeid bovenaan de berg.

Boven aan de berg was een oud klooster dat je kan bezoeken voor Euro 3,=. De Griekse man kent echter de persoon achter de kassa en regelt een gratis ticket voor mij. Het bezoek aan dit klooster is echt een beloning en de moeite waard. Het klooster is in de 15de eeuw gebouwd door de Ridders van Heilige Johannes, die het eiland in die tijd hadden veroverd. in het klooster was het heilige icoon van de maagd Maria die de ridders waarschijnlijk uit Jeruzalem naar Rhodos hadden meegebracht.

In het gebied rondom het klooster zijn de ruines van een doopkapel in de vorm van een kruis, de overblijfselen van het Oude Ialysos en een ondergrondse kerk van de Heilige George die dateert uit de 14de eeuw.
Vanaf het Filerimos klooster begint ook de weg naar Golgothas.
Je loopt hierbij eerst voorbij 14 gravures die de hartstocht van Christus verbeelden
Uiteindelijk kom je bovenaan deze weg aan bij een reusachtig kruis.
Het uitzicht vanaf hier is geweldig.
Je kunt zelfs in het betonnen kruis klimmen via een klein trapje. Dit is wel erg eng, vooral als het kruis een beetje beweegt vanwege de sterke wind, maar je wordt dan wel beloond met een fenominaal uitzicht.
Ik ga nu ook nog op zoek naar de geocache die hier verborgen zou moeten zijn. Ik zie dat er veel pauwen rondlopen, dus het is een beetje opletten om deze niet boos te maken.
De iPhone blijkt prima de lokatie van de geocache te kunnen aangeven en ik heb deze dan ook snel gevonden in de holle ruimte van een boom.
Hierna praat ik nog wat met de Griekse man en besluit weer naar beneden te lopen. Onderweg kom ik nog een mooi klein kerkje tegen wat ik van binnen bekijk.
Vervolgens loop ik terug naar beneden, wat een stuk gemakkelijker gaat als omhoog lopen. Ik ben dan ook binnen 1 uur terug. In totaal heb ik tussen de 13 en 14 km. gelopen, maar het was echt de moeite waard. Met geocaching kom je echt op leuke plaatsen waar je anders niet zo snel komt!

Hierna loop ik naar het strand waar Diana en de kinderen nog zijn.

We besluiten nog lekker een pita gyros met wat drinken te nemen en de kinderen bestellen een ijsje.
Hierna gaan we terug naar ons appartement waar de kinderen nog wat gaan zwemmen en de ouders wat relaxen. ´s Avonds gaan we eten in een Grieks restaurant met de toepasselijke naam ´Mr Greek´ om de dag af te sluiten.