Shanghai ligt niet zo heel ver van Suzhou. Daar we ook nog de zondag vrij hebben besluiten we om hier naar toe gaan.

We nemen weer de hoge snelheids trein waarvan de kaartjes via de receptie van het hotel hebben laten regelen. Het mooie van deze manier van vervoer is dat je een gegarandeerde plaats in een treinstel met nummer hebt. De trein stopt zelfs op het perron precies met zijn wagon op het nummer dat aangegeven is het op perron.
Als we aankomen in Shanghai weten we nog niet direct waar we naartoe moeten. We hebben wel een lijstje met mogelijke bezienswaardigheden, maar we weten niet waar ze precies liggen. Wim ziet echter in zijn ooghoek in de verte het Intercontinental Hotel van Shanghai. Dit is dus hetzelfde hotel als waar we in Suzhou zitten. We lopen naar dit hotel en vragen bij de receptie om een kaart en advies. We worden uitstekend geholpen en gaan met een kaart met omcircelde doelen op weg. We besluiten om eerst met de taxi naar Oriental Pearl Tower te gaan.

Pearl Tower is een televisietoren in het financiële district van Shanghai aan de oever van de Huangpu Jiang rivier. Aan de overkant van de rivier is de Bund. Het mooie van de Pearl Tower is dat je deze, met entree, kunt bezichtigen en je dan een fabelachtige uitzicht over Shanghai hebt.

Met de eerste lift komen we op de eerste verdieping (bol) van de Pearl Tower.
Hierna gaan we met een tweede lift naar de tweede verdieping. Het uitzicht hier is inderdaad geweldig en we maken dan ook heel veel foto’s hier.
Ik heb een leuke (versnelde) video gemaakt van als je helemaal rondloopt en naar buiten kijkt.
Als we klaar zijn met rondkijken en foto’s maken komen we er achter dat we een trap naar beneden moeten nemen. Daar zien we echter dat er nog een niveau is om rond te kijken, maar met een leuke twist. Een groot gedeelte van de vloer is van glas en je kunt zo naar beneden kijken. In eerste instantie best eng, maar een geweldige ervaring!
Het volgende filmpje maakt duidelijker wat ik precies bedoel.
Ook hier heb ik weer een mooie (versnelde) video gemaakt als je helemaal rondloopt en naar buiten kijkt.
Mijn collega Wim Corbijn heeft nog een paar mooie collage foto’s gemaakt met materiaal die hij in de Pearl Tower heeft geschoten.
Als we alles gezien hebben besluiten we weer naar beneden te gaan. Je merkt wel dat je hier in het bank-district zit, want het ene gebouw is nog groter en mooier dan het andere.
Natuurlijk mag een Apple Store dan niet ontbreken.
We willen hierna naar de overkant gaan om De Bund te bekijken, maar het valt nog niet mee om aan de overkant van de Huangpu Jiang rivier te komen. Gelukkig zien we een attractie die je in een verlichte tunnel naar de overkant kan brengen.
Bij de Bund heb je een schitterende aanblik van de skyline van Shanghai.
Ondertussen begint het maagje al aardig te knorren en we gaan een hapje eten bij Subway die je hier in China ook op veel plaatsen vind.
Vervolgens gaan we een beetje rondlopen en komen bij een erg lange winkelstraat uit waar ontzettend veel mensen rondlopen.
Aan het einde van de straat is een parkje waar een kleine voorstelling van break-dancing wordt gegeven door jeugd. Verder staan hier diverse kleine kunstwerkjes tentoon gesteld.
Het wordt al later op de dag en het weer wordt ook wat meer bewolkt. Daar we kaartjes met een vaste tijd voor de trein hebben moeten we tijdig terug naar het trein-station. Nog een laatste blik op de skyline van Shanghai die heel apart oogt met de donkere bewolking (iets aangestipt in de foto hieronder).
We komen ruim op tijd aan bij het treinstation van Shanghai en gaan eerst nog een hapje eten voordat we de trein terug richting Suzhou pakken.
Toch fijn dat we op deze manier nog wat van China zien en niet alleen onze hotel-kamer en het ziekenhuis.