Na lekker te hebben uitgeslapen gaan de kinderen een grote waterfles halen. Hierna even een broodje eten om vervolgens met de lokale bus naar Rhodos Stad te gaan. Een ticket, wat je bij elke kleine kiosk wel kunt kopen, kost Euro 2,20 voor een enkele reis dus dat valt reuze mee.

De eindhalte van de bus is Mandraki in Rhodos stad.
Als je het hoekje rechtsom loopt dan zit je al bij de Mandraki haven. Eerst hebben we uitgezocht waar de Rhodos City Tour, waarvan we gratis kaartjes hadden verkregen, vertrok en dit bleek precies hier bij de haven te zijn. Dit duurde echter nog 1 uurtje voordat deze vertrok, dus we hebben toen nog wat rondgewandeld.
De Rhodos City Tour (zelf duurt ongeveer 1 uur, maar deze viel ons nogal tegen.
Wel mooi om te zien was Monte Smith – Acropolis.
Het was goed dat we deze kaartjes gratis hadden bedongen, want het was het geld anders echt niet waard. Ik zou iedereen deze Rhodos City Tour dan ook willen afraden.

Hierna hebben we iets typisch Grieks gedaan: een lekker broodje Gyros eten met Frappé (ijskoffie) erbij. Heerlijk!

In Rhodos stad zijn diverse Geocaches verstopt en we besloten dan ook om er een paar te gaan opsporen. Het leuke hiervan is dat je op plekjes komt waar je normaal gesproken niet zo snel komt.
De eerste was GC3FK9Q Saint Paul Gate. Het was even zoeken daar deze Geocache vrij klein was, maar tenslotte hebben we deze gevonden. Deze zat verstopt in een holte van een muur.
Hierna ging we op zoek naar de Geocache GC2Z7NB Medieval Moat – Amboise Bridge. Ook hier komen we onderweg allerlei mooie plekjes tegen.
Toen we hier in de buurt kwamen zagen we dat dit bij een brug was.
Dat betekent dus meerdere verdiepingen waar de cache kon liggen. Uiteindelijk bleek deze achter een steen van een holte in de pilaar van de brug verstopt te zijn. Trots hebben we onze naam op de blog van de Geocache bijgeschreven dat we deze gevonden hadden.
Vervolgens hebben we nog geslenterd door de oude binnenstad met veel kleine straatjes (en winkeltjes 🙁 ).
Rond 17:30 zijn we weer richting Mandraki gelopen om de bus terug naar Kassandra Appartments te nemen. ’s Avonds zijn we tenslotte nog lekker Grieks gaan eten in een volledig blauw/wit restaurantje in Trianda. Al met al weer een geslaagde dag.