Vanuit Puerto de Mogan gaat er een zogenaamde “glasboot” naar Puerto Rico en verder. Dit is een Ferry die door Lineas Blue Bird wordt beheerd. De “glasboot” vertrekt vanaf de haven van Puerto de Mogan.

Onderin de boot zijn glazen wanden zodat je de zee kunt zien. Onderweg wordt er nog gestopt om brood uit te strooien waar de vissen op af komen.
In Puerto Rico aangekomen kijken we of we met de Spirit of the Sea meekunnen om dolfijnen te gaan kijken. Deze blijkt helaas te zijn volgeboekt en er wordt dan ook aangeraden om deze vooraf te reserveren. We besluiten om dan maar wat rond te wandelen in Puerto Rico te bekijken en ook hier is genoeg natuurschoon te zien (naast de vele “gebruikelijke” toeristische zaken).
Hierna pakken we de volgende Ferry weer terug naar Puerto de Mogan en zien onderweg onze buren op de boot “Sagitari”.
Terug in de haven van Puerto de Mogan aangekomen lopen we weer terug naar ons appartement.
Onderweg kopen we nog ansichtkaarten om naar het thuisfront te sturen.
’s Avonds gaan we eten in restaurant “Zona Verde” dat aan de boulevard van het appartement naar de haven ligt. Aan de buitenkant ziet dit er erg primitief uit, maar laat je niet misleiden. Achteraf gezien hebben we hier heerlijk gegeten. Er is geen menu-kaart en je kunt kiezen uit de keuzes van de dag. Deze worden geserveerd met Canarische Aardappelen en een heerlijke salade. Het eten wordt op een Houtskool Barbecue langzaam bereid en het vlees smaakte verrukkelijk.
De prijs is iets hoger dan wat je aan de haven zult vinden, maar het is elke cent dubbeldwars waard!