Nandi Hills ligt vlak bij Bangalore en biedt een schitterend uitzicht over de valley. Erg de moeite waard om te bezichtigen.

Aangezien ik voor mijn werk voor 2 weken in India was had ik dus een vrij weekend om te besteden. Op zaterdag was er een grote staking in Bangalore, dus kon je de weg niet op. Zondag was er gelukkig geen probleem. Mijn collega Wim, die nu permanent in India woont, was bereid om met me op pad te gaan en hij stelde Nandi Hills voor.

Nandi Hills ligt op ongeveer 60 kilometer van Bangalore en is dan ook een geliefde plaats voor veel mensen uit Bangalore om te stad te ontvluchten en even van de vrije natuur te genieten. De weg hier naar toe was goed en alleen het laatste stukje was kronkelen om bovenop de berg te komen.
Vanaf hier heb je een geweldig uitzicht over het dal daar de rest van de omgeving vrij vlak is.
Er stonden ook wat schuurtjes waar je niet op mocht klimmen, maar daar werd niet echt gehoor aan gegeven.
Een groot gedeelte van de berg is van massief steen en erg stijl.
Vanaf Nandi Hills besluiten we om de berg heen te rijden en komen dan voorbij het Sri Bhoga Nandeesswaraswamy Temple complex.
De originele tempel van dit complex wordt gezien als een van de oudste tempels van Karnataka en gaat terug tot het begin van de 9e eeuw.
Voor de ingang van de tempel staat een grote wagen waarop mensen werden rondgereden bij een feest.
Voordat je de tempel binnen gaat moet je, zoals bij elke tempel in India, je schoenen uitdoen.
In het complex valt weer ontzettend veel te zien aan vakmanschap en Indiase cultuur.
Ook zien we hier, zoals overal in India, aapjes rondlopen.
Overal zie je de rijke cultuur van India.
Hierna gaan we Chai (thee) drinken en dit smaakte ontzettend goed en kost nagenoeg niets.
Na het thee drinken gaan we weer richting Bangalore via een binnendoor route. Dit gaat iets langzamer, maar er is wel meer te zien onderweg.
We rijden voorbij een meer dat we nog gaan bekijken. Hier rijd Wim meestal in het weekend langs met zijn mountain-bike.
We zien vissers die traditioneel met een net vissen vangen.
Aan het einde van het meer wordt een nieuwe tempel gebouwd.
Het loopt nu tegen het einde van de middsag en we hebben een uitnodiging van een vriend van Wim om te komen dineren bij hem en zijn gezin. Hier komen we netjes op tijd aan en na het eten en wat kletsen brengt Wim me ’s avonds naar mijn hotel. ’s Avonds is het onzettend hard gaan regenen en onweren en dit is een aardig contrast met het weer overdag. Het weer kan in dit jaargetijde dan ook aardig omslaan.