Het Wynwood Art District in Miami is een echte aanrader om te bekijken. Ook een ritje over Ocean Boulevard mag natuurlijk niet ontbreken.

De weersverwachtingen geven de volgende week slechter weer af voor Miami. We besluiten dan ook om ons bezoek aan Miami te vervroegen. Miami ligt op ongeveer 370 kilometer van Kissimmee en de route via de tolweg is redelijk eenvoudig.

Voordat we vertrekken besluiten we om de tank van de auto helemaal vol te gooien. In Amerika is benzine erg goedkoop. Je betaalt voor 1 gallon (= 3,78 liter) ongeveer US$ 2,19. Dit komt op ongeveer 50 eurocent per liter neer. Onze ervaring is dat tanken het beste gaat bij 7-Eleven. Je kunt hier gewoon met je bankpasje bij de pomp zelf betalen via een betaalzuil. Gebruik dus niet je creditcard hier.

Overigens hebben de meeste tankstations ook een ATM machine zodat je daar eventueel geld kunt pinnen met je bankpasje. Als je hierbij de vraag krijgt of het bedrag geconverteerd moet worden, moet je altijd nee antwoorden anders krijg je een ongunstige koers.

De reis naar Miami gaat voorspoedig, alhoewel we onderweg wel een aantal pittige buien hebben. Bij de tolweg heb je om de 50 miles (= 80 km) wel een stop waar je eventueel eten en drinken kunt kopen. In Miami aangekomen hebben we eerst op ons gemak geluncht. Hierna zijn we richting de wijk Wynwood gegaan met in het noorden het Wynwood Art District met schitterend beschilderde muren. Je zou wellicht denken dat deze muren al lange tijd bestaan en dat deze wijk altijd zo’n creatieve hub is geweest, maar niets is minder waar. Het Wynwood Art District zoals dat er nu staat, bestaat namelijk pas sinds 2009.

Na 2009 veranderde alles en werd Wynwood een creatief mecca Voor, tijdens en na 2009 werden grote stukken van de wijk Wynwood opgekocht door Tony Goldmand (real estate developer en arts visionary) en omgetoverd tot creatief mecca. Er was daarvoor al graffiti aanwezig op de straten, maar Tony Goldman zorgde ervoor dat in de leegstaande warehouses meer en meer creatieven vestigden maar maakte ook ruimte voor winkeltjes en restaurant. Het resultaat? Dat zie je eigenlijk op de foto’s hieronder. In eindeloos veel straten vind je de mooiste kunstwerken op de muren, maar ook op de grond zijn gave quotes te zien en in de panden zijn leuke shops of restaurantjes te vinden.

Helaas is Tony Goldman overleden in 2012, maar zijn visie wordt nog steeds volop uitgedragen in de wijk.

Hierna willen we graag het strand van Miami zien, maar dat viel nog niet mee. We reden richting Ocean Boulevard, maar deze staat helemaal vol gebouwd met hotels met privé-stranden. Daar kom je niet zomaar op.

Uiteindelijk vinden we nog een ingang ergens waar we snel het strand hebben verkend.
Het begon al tegen het einde van de middag te lopen en we hadden nog een lange weg terug te gaan. Rond 20:00 uur kwamen we weer in Regal Oaks aan waar we besloten om voor de eerste keer eens zelf te koken. Dat was geen probleem met alle gemakken van deze keuken. ’s Avonds nog een borreltje drinken en weer lekker naar bed.