Na lekker uitgeslapen te hebben zijn we naar het strand gelopen. Bij een Mexicaans restaurant hebben Diana en de kinderen een strandbed voor op het strand gratis gekregen.

Ik houd niet zo van de zee en ging vandaag Kos Stad te voet verkennen en foto’s maken. Eerst ben ik naar het kasteel van Neratzia gelopen dat dichtbij de haven ligt. Dit is een 14e-eeuwse burcht, die in 1315 door de ridders van St. Johannes van Rodos is gebouwd.
Hier vlakbij ligt de Plataan van Hippocrates die via een voetgangersbrug is verbonden met de burcht.
Hippocrates van Kos (Oudgrieks: Ἱπποκράτης ὁ Κῷος) (ca. 460 v.Chr.) was een Griekse arts. Hij wordt beschouwd als de grondlegger, de ‘vader’ van de “Geneeskunde” omdat hij als eerste natuurlijke in plaats van bovennatuurlijke oorzaken voor ziekten zag. Hij was een van de eersten die op basis van lichamelijke symptomen een diagnose kon stellen en daarbij een bepaalde therapie voorschreef. Hij haalde dus de geneeskunde uit de taboesfeer van tovenarij en godsdienst. Bij deze plataan gaf Hippocrates les aan zijn leerlingen.
Op een steenworp afstand van hier liggen de Ruïnes van het oude “Agora” (= marktplaats) van Kos Stad. Deze ruïnes zijn vrij te bezoeken.
Vervolgens heb ik nog wat rondgeslenterd en diverse foto’s gemaakt die je in onderstaande foto-album kunt bekijken.

Hierna ben ik teruggelopen naar het strand om Diana en de kinderen weer te ontmoeten. Die hadden zich prima vermaakt op het strand en hadden al een aardig (rood :-() kleurtje gekregen.
Ondertussen had iedereen al aardig trek gekregen en we hebben toen dan ook lekker nog wat gegeten en gedronken bij het Mexicaans restaurant. Het liep nu al tegen 17:00 uur, dus we zijn teruggelopen naar ons appartement om gezamenlijk nog een frisse duik in het zwembad te nemen. Heerlijk!

’s Avonds hebben we om 21:30 uur lekker gegeten bij een authentieke Grieks Restaurant wat verder van het centrum van Kos Stad gelegen. Hier bleek dat 1 fles rode wijn voor 2 personen toch net te veel was…