Vandaag hadden we nog niks op de planning staan en konden we dus lekker uitslapen. Hierna zijn we op zoek gegaan naar een aantal oude opgravingen van Kos stad.

De ruïnes van de oude stad van Kos kun je verdeeld vinden door Kos Stad. Deze zijn verdeeld in 3 archeologische zones: Centraal, Oost en West. We zijn eerst gewandeld naar het Westelijk gedeelte.

Hierna zijn we naar ‘Casa Romana’ gegaan. Dit is een oud Romeins Badhuis wat gedeeltelijk met Europese Subsidie (1.9 miljoen) tussen 2000 en 2006 is gerestaureerd zodat het er ongeveer uitziet zoals het er vroeger uitgezien moet hebben. Je ziet hier hoe rijke Romeinen vroeger woonden. In de verschillende kamers zie je onder andere muurschilderingen, mozaïeken en marmeren afwerkingen. Apart is het Andron, een ruimte waar alleen mannen mochten komen.
Tenslotte zijn we naar het ‘Odeon’ gelopen, een klein Amphi-Theater. Onder het Odeon zijn ook nog een aantal kamers waarin het een en ander werd uitgelegd over het Odeon.
Hieronder nog een kleine selectie van foto’s gemaakt tijdens het bezoeken van de diverse ruïnes:

In de namiddag hebben we nog wat gezwommen in het zwembad van het appartement. Verder nog wat foto’s bewerkt op de computer, lezen en Diana yathzee’en met de kinderen. ’s Avonds hebben we tenslotte heerlijk gegeten in een klein authentiek restaurantje (Kohili) aan de buitenkant van Kos Stad.