Om 9:20 uur worden we door de bus opgehaald bij Steki Bar voor een Lazy Boottocht. Dit houdt in dat je op een houten zeil/motor boot diverse eilandjes bezoekt.

Normaal gesproken zijn dit Kalymnos, Plati en Pserimos. Daar het morgen een nationele feestdag (Maria Ten Hemel Opneming) is en het daardoor op Pserimos zeer druk zou zijn, wordt het programma een beetje omgegooid. Dit houdt in dat we eerst naar Plati varen om aldaar voor het eiland het anker te lichten. Hier kunnen we 2 uur zwemmen in zee rond de boot.
In de tussentijd wordt een lekkere BBQ voor ons aan bord klaargemaakt die heerlijk smaakt.
Hierna wordt er koers gezet naar Kalymnos, het sponzeneiland. Op het eiland aangekomen krijgen we een kleine demonstratie hoe sponzen geknipt worden en vervolgens eventueel gebleekt.
Hierna kunnen we nog kort een klein stukje van het eilandje bezichtigen met vele leuke plekjes.
Ondertussen was het al 15:00 uur en wordt het hoogste tijd om weer richting Kos Stad te varen. Onderweg wordt er echter nog één keer het anker gezonken om nogmaals een lekkere frisse duik in zee te kunnen maken. Dan is het echter hoogste tijd om echt terug te gaan naar de haven van Kos Stad, waar we zo rond 17:30 uur aankomen. De bus staat toen alweer klaar om ons netjes op ons appartement af te zetten.

Als overzicht hieronder nog een aantal foto’s van deze dag:

In het appartement aangekomen hebben we nog even in het zwembad van het appartement gezwommen om van het zoute water aan ons lijf af te komen ;-).

’s Avonds weer lekker wat in Kos stad eten. Daarna weer terug naar het appartement om fijn te gaan slapen.