Vandaag hebben we een informatie-briefing van OAD over Kos en omgeving. We worden om 10:30 uur opgepikt door de bus om vervolgens naar Blue Phoenix Beach Bar te gaan waar de informatie verteld wordt.

Het kleine Griekse eiland Kos maakt deel uit van de Dodecanesos, een eilandengroep in de Egeïsche Zee. De grootte van het eiland is ongeveer 40 km bij 8 km. Kos ligt slechts enkele kilometers verwijderd van het Turkse vasteland, waarmee men meerdere bootverbindingen onderhoudt.
Het toerisme is veruit de belangrijkste inkomstenbron voor de eilandbewoners. In de zomermaanden kan het aantal mensen die hun vakantie doorbrengen op Kos, gemakkelijk oplopen tot wel 65.000 toeristen. Het toeristische en culturele centrum is de hoofdstad, die dezelfde naam draagt als het eiland.

Na de briefing en het boeken van wat excursies, hebben de kinderen nog in zee gezwommen en het water was volgens hun heerlijk. Hierna hebben we wat gedronken en een hapje gegeten.

We zijn toen terug gelopen naar ons appartement om een lekkere frisse duik in ons zwembad te nemen. Dat was een aangename afkoeling in het warme Kos waar we nog wat moeten wennen aan het verschil met Nederland 😉
Rond 17:30 uur zijn Diana en ik nog de huurfietsen gaan ophalen die we bij het appartement gratis kregen. Ook hebben we nog de trip naar Lido Waterpark geboekt.
’s Avonds zijn we naar het oude gedeelte van Kos Stad bij de haven geweest om bij een hoger gelegen steegje te gaan eten.
Toen we klaar waren met eten was het ondertussen al 22:30 uur dus hoogste tijd om voor ons en de kinderen terug te lopen naar het appartement waar we nog even wat gedronken hebben, de kinderen een spelletje hebben gespeeld en Diana de kaarten naar het thuisfront heeft geschreven.