We moeten er vroeg uit, want vandaag is de Eilandtour met de air-conditioned bus. Om 8:50 uur worden we opgepikt bij de hoek van de Steki Bar.

De eerste bestemming is het bergdorpje Zia gelegen in het Tikios gebergte. Hier komen we met een weg met 54 bochten aan. In Zia hebben we het lokale kerkje bezocht en wat rondgeslenterd. Je ziet hier erg veel terrasjes en soevenirs winkeltjes.

De volgende bestemming is het dorpje Pyli (1800 inwoners) dat zijn onstaansrecht voornamelijk dankt aan de natuurlijke waterbron. Let op in welke richting je water uit elke pijp drinkt! Rechtsom betekent dat je binnen 1 jaar gaat trouwen en linksom dat je zwanger raakt (of is het andersom?). Het dorpje leeft hoofdzakelijk van de landbouw.
Hierna rijden we naar Kardamena waar je hoofdzakelijk Engelse toeristen zult vinden. Vroeger was dit een vissersdorpje en dit kun je nog zien aan het kleine haventje.
Vervolgens wordt richting Kefalos gereden waar je een fantastisch uitzicht op de baai hebt. Onderaan Kefalos vindt je dan ook de mooiste zandstranden van heel Kos zoals Paradise Beach.
Het was ondertussen lunch-tijd geworden en deze hebben we genoten aan de baai van Kamari. Het eten bestaat uit Griekse Salade met Brood, Mousaka, Tong, Kip en Pastitsio.
De volgende stop was Antimachia waar we een oude molen en een traditioneel ingericht Grieks huisje hebben bezocht.
Het liep ondertussen al in de namiddag wat inhoudt dat de Eilandtour bijna is afgelopen. We worden weer netjes afgezet bij de hoek van Steki Bar.

Traditioneel gaan we in de namiddag nog met z’n allen even lekker zwemmen bij het appartement om ’s avonds laat nog te gaan eten in Kos Stad.