Daar we ook meer van het eiland Gran Canaria willen zien besluiten we een auto te huren voor 3 dagen. Dit hebben we via de hostess bij Avia geregeld. We krijgen een VW Polo die erg lekker rijdt.

We hebben vooraf een route uitgestippeld op de TomTom die op de iPhone staat. Deze voert ons eerst naar San Bartolome De Tirajana waar we onderweg een rauwe omgeving te zien krijgen.
Hierna rijden we richting Teror waar we onderweg de Roque Nublo aandoen.
Roque Nublo is één van de belangrijkste bezienswaardigheden op Gran Canaria. Roque Nublo is een 80 meter hoge rots en het symbool van Gran Canaria, dus ook een veelbezochte attractie. Vanaf de parkeerplaats kun je via een bergpad in ongeveer een half uur naar de top van de berg lopen. Onderweg heb je vanuit diverse plekken een fantastisch uitzicht.
Hierna zetten we koers naar Teror en onderweg hebben we een aantal leuke uitzichtspunten waarbij je ziet dat je boven de wolken bent.
Vanuit Teror rijden we richting Telde en Ingenio voordat we koers zetten naar Aguïmes. In Aguïmes hebben we een tussenstop voor een drankje. We bezoeken hier ook het dorpje met zijn kerkje.
Aguïmes is een leuk dorpje met een mooi parkje.
In heel Aguïmes zul je veel bronzen beelden zien van mensen en dieren en de kinderen willen hiermee natuurlijk op de foto.
Vervolgens rijden we via Vecindario en Maspalomas terug naar Puerto de Mogan. We hebben deze dag weer enorm veel gezien.