Vandaag gaan we met zijn allen naar Disney Hollywood Studios waarbij we in Nederland de Disney tickets al hebben aangeschaft via de site van Undercover Tourist. De tickets van Universal Studio kun je meteen gebruiken, maar voor de Disney Tickets krijg je een voucher. Deze moet je de eerste keer omwisselen bij de kassa. Iedere persoon krijgt dan een plastic ticket met een RFID chip erin en je naam erop. Deze kun je dan in alle Disney parken gebruiken.

Disney heeft namelijk een ingenieus systeem met gebruik van een RFID chip opgezet wat ontzettend goed en handig werkt in combinatie met hun My Disney Experience App. Zo kun je van tevoren in deze App instellen welke Fastpass (maximaal 3 per dag) je wilt gebruiken op welke dag/tijdstip, in welk park en welke attractie. Als je ticket bij Undercover Tourist aanschaft kun je dit zelfs maanden van tevoren al instellen. Als je dan bij de attractie komt hoef je alleen maar je pasje bij het poortje te houden en deze licht dan groen op als het klopt. Alles is gekoppeld aan je RFID chip. Zo zijn er bijvoorbeeld de Disney fotografen die de gehele dag foto’s maken en je pasje scannen. De foto’s verschijnen dan mooi in je My Disney Experience App. Eventueel kun je ook een Disney Magic Band kopen die je koppelt met je ticket. Op deze manier hoef je niet elke keer je ticket tevoorschijn te halen.

Ook in Disney heb je gratis Wifi zodat je eventueel in de wachtrijen wat extra te doen hebt. Zorg er voor dat je van tevoren een goed plan hebt gemaakt welke attracties je allemaal wilt bezoeken en in welke volgorde. Zo zagen we dat het bij Toystory elke dag erg druk was. We besloten dan ook om hier al eerste naar toe te gaan.

In totaal stonden we 15 minuten in de wachtrij. Toen we een uur later keken zagen we dat de wachtrij al 180 (!) minuten was.

Hierna gingen Henri en Melissa naar de Aerosmith Rollercoaster daar Diana en Denise hier niet zo van houden.

Het was deze dag behoorlijk warm. Het is dan belangrijk om genoeg te drinken wat we dan ook deden. Vervolgens gingen we met zijn allen naar Star Tours waar je in een simulator met beweging een virtuele reis maakt.
Je merkt meteen dat Star Wars big business is, want als je uit de attractie komt dan beland je in de Star Wars winkel met heel veel aanbod.
Hierna hebben we lekker een Pretzel gegeten. We kwamen toen Goofy tegen en daar moet je dan natuurlijk met op de foto.
Onderweg naar de volgende attractie kwamen we nog Star Wars Stormtroopers tegen die een show gingen geven.
Na de show gezien te hebben liepen we naar de Little Mermaid show. Onderweg hier naartoe viel er genoeg te zien in het park wat heel schoon is en netjes afgewerkt.
Frozen is helemaal hot tegenwoordig en daar springt Disney natuurlijk handig op in.
We gingen naar de Frozen Sing Along musical en het was aandoenlijk om te zien hoe sommige kinderen hard meezongen.
Natuurlijk mag de Tower of Terror niet ontbreken als je in Disney Hollywood Studios bent.
Het viel op dat deze toch net wat mooier en groter is gemaakt dan in Disneyland Parijs.
Hierna gingen we naar de Star Wars Launch Bay waar van alles over Star Wars viel te zien.
Het is een kwestie van tijd voordat er een apart Disney Star Wars attractie park bijkomt.

Het loopt al laat in de middag en we maken nog een laatste selfie voordat we het park verlaten.

We rijden terug naar Regal Oaks waar de kinderen gaan nog wat zwemmen. Vandaag besluiten we om niet uit te gaan eten, maar om lekker pizza te halen en thuis op te eten. Er is een Pizzahut vlak in de buurt, dus de pizza’s zijn zo gehaald. Nog wat televisie kijken en wat drinken en dan naar bed. Het zijn stiekem toch wel vermoeiende dagen door het vele lopen en de vele indrukken die je op doet. Het slapen is dus geen enkel probleem in deze vakantie.