Het laatste Disney park dat we nog niet hebben bezocht is Disney Epcot. Kenmerk van dit park is de grote bol bij de entree van het park.

Epcot heeft naast diverse attracties ook een zogenaamde ‘World Showcase’ waar diverse landen zich presenteren. Aangezien Frozen nogal “hot” is, is deze natuurlijk ook hier aanwezig en wel bij het land Noorwegen van de World Showcase. We gaan hier dan ook als eerste naar toe om proberen de drukte voor te zijn.
Dat dachten meer mensen te doen, want we moesten toch nog wel 35 minuten wachten in de rij. De attractie “Frozen” zelf was erg mooi gemaakt. Natuurlijk moest de “Frozen” winkel nog bezocht worden en Diana en Melissa vielen gelijk voor de charmes van de volgende figuur.
Denise was helemaal weg van de Frozen oortjes en die heeft ze dan ook de gehele dag opgehad.
Hierna zijn we naar de ‘Test Track’ attractie gegaan daar het hier normaal gesproken in de loop van de dag ook steeds drukker wordt. Je kunt hierbij een auto “designen” (lees kenmerken benoemen) waar je dan later in kunt “rijden”. Dit hebben ze weer heel slim gedaan met de RFID chip in je ticket. Het rijden in de auto die je gedesigned hebt gaat dan tot snelheden van 65 miles/uur. Erg leuk gemaakt.
De volgende attractie was ‘The Seas with Nemo and Friends’ die erg kleurrijk is gemaakt.
Na de attractie heb je nog een paar grote zalen waar van alles over de oceaan wordt uitgelegd.
Vlakbij deze attractie ligt ‘Pixar Shorts’ waarbij bekende korte films van Pixar in 3D worden getoond met een grotere verhaal eromheen. Erg leuk en met een aantal leuke knipogen gemaakt.

Voor de ‘Mission Space’ attractie heb je een milde (groene) of ruige (rode) variant waaruit je kunt kiezen. Denise en Diana gingen voor groen en Henri en Melissa voor rood.

Je wordt hierbij in een raket afgeschoten en voelt zeer duidelijk de G-krachten in je buik.
Als je Epcot bezoek mag je natuurlijk ‘Spaceship Earth’ in de grote bol niet missen. Hierbij worden de ontwikkelingen in de loop van de geschiedenis uitgebeeld.

In de ‘Circle of Life’ wordt in een 20 minuten film, met commentaar van Timon and Pumbaa, de gevolgen van het ingrijpen van de mens in de natuur getoond. Erg moralistisch gemaakt en ik zet mijn kanttekeningen welke goede rol Amerika hier nu wel niet bij zou spelen…

In ‘Living with the Land’ ga je door een greenhouse en wordt getoond hoe belangrijk de natuur is in onze voedselvoorziening en welke technieken er worden gebruikt om dit te optimaliseren.

In ‘Journey Into Imagination with Figment’ worden de zintuigen van het menselijk lichaam uitgelegd.

Ik vond deze attractie nogal oudbollig en voor mij heeft deze de tand des tijd niet doorstaan.

Voor ‘Soarin’ hadden we een Fastpass en dat was maar goed ook. Het was hier de gehele dag ontzettend druk.

Je zit hierbij in een vliegtuig en vliegt over de gehele wereld in een soort IMAX voorstelling met fantastische beelden. Supermooi gemaakt.

Na de attracties gehad te hebben in het voorste gedeelte van Epcot zijn we naar de ‘World Showcase’ gegaan, waar diverse landen zich presenteren. Het ene land probeert het nog mooier te maken dan het andere.

Zo kon je in Duitsland natuurlijk Bratwurst eten en bier drinken met bijbehorende muziek.
In Italië zie je stukken van Venetië en Florence terugkomen.
Natuurlijk mag Amerika niet ontbreken in Epcot.
Halverwege de ‘World Showcase’ heb je een mooi overzicht van het meer waar de landen rondom liggen.
Japan is ook erg mooi gemaakt.
Maar Marokko doet zeker niet onder voor de andere landen.
Frankrijk pakt ook flink uit in Epcot.
Verder vind je hier Prinses Aurora, dus dat wordt een handtekening vragen en op de foto gaan.
Als laatste land komen we bij het Verenigd Koninkrijk (Engeland), gevolgd door Canada uit.
Daar het al laat in de avond is besluiten we om het vuurwerk af te wachten dat om 21:00 uur begint.
Het vuurwerk is echt wel het wachten waard en we zien dan ook een schitterende show.
Ondertussen is de bekende bol van Epcot ook mooi uitgelicht als we weer richting ons appartement Regal Oaks gaan.
’s Avonds eten we in ons appartement nog het overgebleven eten van gisteren op. Dat hebben we nl. in een Doggybag in Rosie’s BBQ restaurant meegenomen. Het is heel gebruikelijk in Amerika dat het eten wat je niet op hebt meeneemt in een Doggybag. Het wordt eerder raar gevonden als je het niet meeneemt.