Vandaag gaan we Disney Animal Kingdom bezoeken. Dit is het nieuwste park van Disney en is geopend sinds 1998 en draait om dieren. Disney’s Animal Kingdom is het eerste pretpark binnen de Walt Disney Company, wat opgebouwd is rondom het idee van een dierentuin, naar een idee van Walt Disney zelf. Dankzij de vele uitbreidingen op attractiegebied is het park echter niet meer met een dierentuin te vergelijken.

N.a.v. de verwachte drukte gaan we eerst naar Expedition Everest waar Henri en Melissa ingaan.
Dit is een rit met een snelle trein door de Himalaya met een aantal leuke verrassingen. Tijdens het wachten valt er weer genoeg te zien.
Hierna gaan we met zijn allen naar Kali River Rapids waarvoor we een Fastpass hebben ingesteld. Natuurlijk worden we hier nat.
‘It’s tough to be a bug’ is de volgende attractie die we gaan bezoeken. Dit is een erg leuk 3D spektakel met een leuke twist op het einde.
Er valt onderweg veel te zien in het park.
Het middelpunt van het park is de zogenaamde ‘Tree of Life’.
We gaan bij Ratiki’s Planet Watch met een treintje voorbij diverse lokaties.
Hier komen we Knabbel en Babbel tegen en die moeten natuurlijk een handtekening zetten en op de foto.
De volgende Fastpass die we hebben ingesteld is die van de Kilimanjaro Safari in het Africa gedeelte.
Kilimanjaro Safari is een erg leuke en leerzame rit met een echt busje door de woestenij. We komen veel dieren tegen en er wordt veel uitgelegd door de chauffeur.
De volgende attractie op het programma is ‘Festival of the Lion King’, dus dat wordt weer een stukje lopen.
Onderweg komen we Mickey en Minnie nog tegen, dus dat wordt weer handtekeningen vragen en op de foto.
Festival of the Lion King is een Broadway show met veel pracht en praal.
We hebben de smaak van shows te pakken en hierna gaan we dan ook naar de ‘Finding Nemo’ Musical. Ook hier weer volop pracht en praal en waarbij trouw de animatie-film wordt gevolgd.
We sluiten de dag af in Dinoland USA waar Henri en Denise nog de ‘Primeval Whirl’ attractie aandoen.
Tegen het einde van de middag rijden we weer terug naar Regal Oaks om nog even te relaxen. ’s Avonds gaan we naar Rosie’s BBQ Restaurant. Het vlees smaakt hierbij erg goed, maar de entourage wordt, zeker door de kinderen, als minder ervaren.
Dit is meer een afhaal BBQ restaurant. Desondanks hebben Henri en Diana erg goed gegeten. Je kunt niet elke dag iedereen tevreden stellen m.b.t. het eten.