Vandaag konden we gelukkig wat vrije tijd vrijmaken om de Verboden Stad in Beijing te bezoeken. Erg indrukwekkend hoe dit eruit ziet.

Nadat we de problemen in het ziekenhuis in Beijing hadden opgelost stond een bezoek aan onze Philips MR vestiging in Suzhou op het programma. Suzhou ligt echter meer dan 1000 km onder Beijing.

We besloten om met de hoge snelheid trein hier naar toe te gaan maar deze reed pas halverwege de middag. We hadden de woensdagochtend dus nog vrij en we besloten om deze te gebruiken om de Verboden Stad in Beijing te bezoeken.

De Verboden Stad was de plaats van waaruit de Chinese keizers van de Ming- en de Qing-dynastie hun rijk bestuurden. Deze is ook erg bekend geworden vanwege de film The Last Emperor die gaat over het leven van de laatste keizer van Japan. Dit is een erg mooie film die destijds 9 Oscars heeft gewonnen.

De Verboden Stad is een erg uitgebreid complex midden in Beijing. Je bent wel even bezig om alles te bekijken.

Het is een heel labyrinth met ontzettend veel gangen en gebouwen.
De foto’s hieronder geven een beetje indruk wat je allemaal kunt zien.
Na diverse uren rondgelopen te hebben was het tijd om onze spullen op te halen in het hotel en richting Suzhou te vertrekken. Als je aankomt op het treinstation van Beijing dan lijkt het net of je op een vliegveld aankomt, zo groot is het.
Om een ticket te kopen voor de hoge snelheid trein heb je je paspoort nodig. Verder krijg je een wagon en stoel toebedeeld dus dat is handig. We waren gelukkig ruim op tijd en moesten nog even wachten voor de ingang.
De hoge snelheid trein zelf is erg mooi en luxe.
Deze rijdt met een gemiddelde snelheid van 300 km/uur, dus dat schiet lekker op.
Verder kun je in de trein een warme maaltijd eten, je stoel in verschillende standen zetten en heb je lekker veel beenruimte. Deze manier van reizen is erg relaxt. Na ongeveer 5 uur reizen kwamen we ’s avonds laat aan in Suzhou. Een taxi die wel een gevangenis leek bracht ons vervolgens naar ons hotel.
Op naar het volgende avontuur in China.