Mijn collega Wim had de uitnodiging van een oud collega (Pai) gehad om het weekend samen door te brengen met zijn gezin en zwager. Pai heeft nu een erg hoge functie bij Cisco. We hoefden hiervoor helemaal niets te doen en alles zou voor ons geregeld worden. Dat was helemaal geweldig dus! Zaterdagmorgen werden we om 7:15 opgehaald om met een grote Toyota MPV richting Coorg te vertrekken. Coorg wordt ook wel het Schotland van India genoemd. Zie ook de volgende links voor meer informatie: link 1, link 2 en link 3.

We zaten in de MPV met 5 volwassenen en 3 kinderen en dat was prima te doen. Ze hadden voor ons goede plekken en zij zaten wat krapper… Onderweg hebben we aan de ‘snelweg’ nog bij een weg-restaurant gezamenlijk ontbijt genoten. De auto-rit op zich ging goed, maar er zaten ook wat luidruchtigere stukken tussen vanwege de kinderen. Die zijn 2, 4 en 11 jaar oud en dat gaat niet altijd goed met zo’n lange rit, zoals je je kunt voorstellen. Verder zijn ze ook nog stront-verwend. Ze worden dan ook regelmatig met geld ‘omgekocht’ en ze weten door te zeuren ook bijna altijd hun zin te krijgen.

Rond 14:30 kwamen we in ons hotel Valley View in Madikeri aan.
Hier hebben we onze spullen afgezet en wat gedronken (Kingfisher bier 650 ml. flessen) en gegeten (lunch). Vervolgens zijn we naar de koffie-plantage gegaan die ze hadden aangekocht.
Deze plantage was net de week ervoor besproeid met water en stond nu in bloei.
We hebben een wandeling door de plantage gemaakt. Je komt hier van alles in het wild tegen zoals: koffie-planten, pepers, ananas, banaan en mango. Ik heb nog wat koffie-bonen en pepers meegenomen. Eens kijken of we die thuis kunnen drogen en uitproberen. Lijkt me wel leuk om te kijken of dat gaat lukken.
Hierna zijn we naar de Talakauvery Temple gegaan waar het ‘heilig’ water van de Kaveri rivier ontspringt.
De tempel viel mij eigenlijk wat tegen, maar het is desondanks altijd interessant om te zien hoe de mensen in India hun geloof belijden.

Het begon ondertussen al schemerig te worden en besloten om dan ook de terug te rijden naar ons hotel. Nu is het verkeer in India erg ‘interessant’, maar je kunt hieraan nog wat dimensies toevoegen. Wat dacht je ervan om in het donker een berg af te rijden met haarspeldbochten, tegenliggers zonder licht tegen te komen, voetgangers en dieren op de weg en nog meer van zulke zaken. Je weet niet wat je dan allemaal meemaakt. We zijn in elk geval heelhuids aangekomen en hebben in het hotel nog diner gehad en wat gedronken waarna iedereen helemaal moe was na een lange dag met veel rijden.