Ik moest voor een spoedklus naar China om een aantal DICOM Interoperability problemen op te lossen in diverse ziekenhuizen in China. Aan het begin van zaterdagmiddag kwam ik aan in Beijing met een rechstreekse vlucht (KLM) vanaf Amsterdam.

Later in de middag kwamen mijn twee collega’s, Wim en Mitesh, ook aan in Beijing vanuit Bangalore (via een tussenvlucht via Hong-Kong). Beijing is eigenlijk een samenvoeging van Bei (wat Noord betekent) en Jing (wat hoofdstad betekent). Beijing zelf telt ongeveer 20 miljoen inwoners en is na Shanghai de grootste stad van de Volkrepubliek China. Bij ons in de volksmond wordt Beijing ook wel Peking genoemd.

We waren speciaal al op zaterdag aangekomen zodat we een beetje aan het tijdsverschil konden wennen. Verder had dit als voordeel dat we ook nog wat van Beijing konden bekijken op zondag. We besloten om de zondag te gebruiken om de Chinese Muur te bezoeken.

De Chinese Muur is een uit aarde en stenen opgetrokken verdedigingslinie in het noorden van China. De ruim 6.000 kilometer lange muur moest het Chinees Keizerrijk beschermen tegen vijandelijke nomadische ruitervolkeren. Het complex strekt zich uit van Shanhaiguan, een stadswijk van Qinhuangdao aan de Golf van Bohai, tot de Jiayupas, nabij de stad Jiayuguan in de provincie Gansu. De gehele verdedigingslinie, inclusief verdedigingsgroeven van 359 kilometer en 2.232 kilometer aan natuurlijke grenzen (rivieren, heuvels en bergen), heeft een lengte van 8.850 kilometer. De huidige Grote Muur is grotendeels tot stand gekomen ten tijde van de Ming-dynastie (1368-1644).

Eerst kopen we ons entree-kaartjes voor de bus en kabelbaan.

Hierna lopen we via een soort winkelstraat naar de bus die ons verder brengt.
Hier aangekomen zie je tevens dat de hulp van dieren is ingezet om de Chinese Muur te bouwen.
Na nog een stukje lopen kom je bij een kabelbaan aan die je verder omhoog brengt.
Hier aangekomen ben je meteen onder de indruk van de lengte van de Chinese Muur.
Verder kom je erachter dat er ook erg steile stukken tussen zitten om te lopen.
Na een aantal uren lopen besluiten we om terug te gaan. Dat kun je weer met de kabelbaan doen, maar je kunt ook al rodelend naar beneden gaan.
Het is alleen wel opletten dat je voorganger een beetje opschiet, want anders bots je er boven op.
’s Avonds smaakte het biertje in het Radisson Blu Hotel Beijing heerlijk.
We zijn er nu helemaal klaar voor om het urgente Image Quality probleem in het ziekenhuis in Beijing op te lossen.