Ons belangrijkste doel van de reis was om Image Quality problemen in het China-Japan Friendship Hospital in Beijing op te lossen.

We begonnen eerst met het analyseren van de problemen en controleren van de huidige instellingen.
We hadden vervolgens al een goed idee waar de problemen aan konden liggen. Zoals gebruikelijk was het een combinatie van factoren. We pasten vervolgens wat zaken aan en om te bewijzen of dit tot verbetering zou leiden moesten we nieuwe MRI beelden maken. Mitesh bood zich aan als vrijwilliger.
Ondertussen was het al lunchtijd geworden en we besloten om ergens te gaan eten. In China gaat dit heel typisch. Je bestelt allemaal wat je lekker vind en dit wordt vervolgens op een draaiplateau gezet. Iedereen kan dan pakken wat hij wilt hebben. Zo heb je altijd een gevarieerde maaltijd.
Hierna gingen we weer terug naar het ziekenhuis om alle andere rest-problemen te analyseren. In de ruimte zagen we dat er regelmatig gezamenlijk diagnostische beelden worden besproken om zodoende van elkaar te leren.
Na een middag van analyseren en dingen uitproberen was het alweer tijd om te gaan eten. We gingen met het Philips Team ergens gezamenlijk eten. Gelukkig heb je in de meeste restaurants een boek met plaatjes van de gerechten want ons Chinees is nog niet zo goed.
Na het eten weer terug naar het ziekenhuis om de laatste zaken uit te zoeken. Ondertussen was het een stuk rustiger in het ziekenhuis.
De volgende dag hebben we onze verbeteringen doorgesproken en gepresenteerd aan de dokter en deze was erg tevreden. Onze missie was dus geslaagd! Tussen de middag hebben we natuurlijk weer heerlijk gegeten met het gebruikelijk draaiplateau.
‘s Avonds kregen we tenslotte nog van de Philips Manager een diner aangeboden in een restaurant in Beijing dat gespecialiseerd was in lamsvlees. Dit ging op een erg typische manier. Je kreeg hierbij dun gesneden stukken lamsvlees op een schaal. In het midden van de tafel stond een pan gevuld met heet water op het vuur. De pan was in twee stukken verdeeld met een pittig en minder pittig melange. Het was vervolgens zaak om zelf je lamsvlees in de hete pan met water klaar te maken. Dit smaakte echt erg lekker.
OP het laatste werd er ook nog pasta gemaakt die je ook kon klaar maken in de hete pan. Het leek nu wel soep ;-).
Dit was een mooie afsluiting voor het oplossen van de problemen in het China-Japan Friendship ziekenhuis in Beijing.