Vandaag vertrek ik voor een reis van 2 weken naar Bangalore (India) voor het werk. In Bangalore ga ik deelnemen aan de Internationale DICOM Conferentie en zal hier tevens een presentatie verzorgen. Verder ga ik ons team in India helpen met allerlei zaken (opleiding, issues onderzoeken, mensen ontmoeten, etc.).

Ik vertrek vanaf Amsterdam naar Bangalore met een tussenlanding in Dubai. Ik heb hierbij voor vliegmaatschappij Emirates gekozen daar deze mij de laatste paar keren erg goed is bevallen. De reis van Amsterdam naar Dubai gaat met het nieuwe Airbus A380 toestel. Dit toestel is werkelijk enorm groot en vervoert gemiddeld 555 mensen.

Dit toestel is van de laatste technische snufjes voorzien met o.a. het Ice Entertainment systeem met 1400 kanalen.
Verder heb je een stroom- en USB aansluiting om je elektrische apparatuur op te laden. Ook is er (tegen betaling) een Wifi verbinding. Tenslotte heb je ook genoeg beenruimte wat erg prettig is met een lange reis.
Het vliegveld in Dubai is erg mooi en je kunt hier erg veel winkels vinden.
Vanwege de grootte van de Airbus A380 land je op Terminal 3. Van hieruit moet je met een snelle trein naar Terminal 1 voor de doorreis naar Bangalore. Op het vliegveld vind je ook enorme liften.
In Bangalore verbleef ik in het gloednieuwe hotel van Mövenpick wat me erg goed is bevallen. De hotelkamer is van alle gemakken voorzien.
In het weekend wordt het dakterras omgetoverd in een echte ‘Biergarten’ met zelfs Duitse gerechten op de menukaart.
Het is dan erg relaxed om buiten met een fris briesje bij 25 graden Celcius onder het genot van een groot glas bier van de tap een Engelse voetbalwedstrijd te kijken.