Vandaag ben ik met collega Wim voor het werk vertrokken naar Bangalore (India) voor bijna 2 weken. De route ging van Amsterdam, via een tussenstop in Dubai, naar Bangalore. We vertrokken zaterdag om 14:30 plaatstelijke tijd in Amsterdam.

Zondagochtend waren we rond 9:00 uur door alle formaliteiten op het vliegveld van Bangalore op weg naar ons hotel. Dit was het 5 sterren Lalit Ashok Hotel .
Na het inchecken zijn we snel een hapje (ontbijt) gaan eten, om zodoende alvast wat in het nieuwe ritme te komen. Het tijdsverschil tussen Bangalore en Nederland is in de winter namelijk 4.5 uur. We zagen toen bij het zwembad zelfs Weber Barbecues staan…
Vervolgens hebben we de sleutel van onze kamers opgehaald, even verfrist en een paar uur gerust. Na de middag zijn we op het dakterras wat biertjes gaan drinken met een lekkere snack.
Hierna zijn we met de Tuk-Tuk “wat rond” gaan rijden. Dit is met het verkeer in India een hele belevenis. In onderstaande filmpje is het zelfs niet druk, kun je nagaan hoe het er op maandag in spitstijd aan toe gaat ;-).
Zo hebben we o.a. het Oude en Nieuwe Parlementsgebouw bekeken, diverse shops en een heuse Mall bezocht.

Vervolgens was het tegen het eind van de middag weer tijd om terug te gaan naar ons hotel. Na het nodige onderhandelen over de prijs van de Tuk-Tuk zijn we daar toch gekomen. Je moet hier ontzettend opletten dat je niet wordt afgezet als je ‘buitenlander’ bent. Het gaat hierbij niet om de prijs (totale prijs was ongeveer 50 Roepies wat ongeveer 90 eurocent is), maar om het principe. Onderhandelen is dan ook het devies!

’s Avonds zijn we nog wat gaan eten in een van de restaurants van het hotel. Dit was het Baluchi restaurant dat nu net 6 jaar bestaat. Ter gelegenheid hiervan hebben ze een speciaal 6 gangen diner met allerlei gerechten. We hebben dit uitgeprobeerd en sommige zaken waren erg lekker en sommige minder. Na afloop van het eten hebben we nog een afzakkertje genomen op het dakterras.

Vervolgens snel naar bed, want vanaf  morgen moeten we er hard tegen aan. We hebben een overvolle agenda en het zullen wel lange werkdagen gaan worden.