Vandaag zijn we voor de tweede keer in deze vakantie naar Amsterdam geweest met de trein. Deze keer hebben we wat sight-seeing van Amsterdam gedaan.

Vanuit het Centraal Station van Amsterdam is het slechts 5 minuten lopen naar de Dam waar Madam Tussauds (link) is gevestigd. We hadden hiervoor kortingsbonnen van de Veronica Gids waardoor we 50% korting op de entree-prijs kregen.
Er stond al een flink rij dus we moesten ongeveer 10 minuten wachten voordat we binnen waren. Je krijgt eerst een stukje historie van Nederland van de 17e eeuw te zien. Vervolgens komen de staatslieden en beroemde mensen voorbij.
Er wordt ook nog uitleg gegeven hoe zo’n wassenbeeld nu precies tot stand komt. Hieronder zie je een aardige impressie hoe een wassenbeeld wordt gemaakt bij Madame Tussauds.
Het is indrukwekkend hoe echt de wassenbeelden zijn. Vooral de gezichtsuitdrukkingen en ogen zijn erg goed gelukt. Hieronder een aantal foto’s zodat je een indruk krijgt.
Hierna zijn we op weg gegaan naar de beroemdste (en duurste?) winkelstraat van Nederland: De PC Hooft Straat. Op de weg hierna toe loop je voorbij allerlei grachten en mooie huizen.
Je komt ook nog voorbij het Rijksmuseum waar we deze keer niet zijn geweest.
In de PC Hooftstraat zijn we naar de Nespresso winkel geweest waar we ook nog een lekker kopje koffie kregen.
Hierna zijn we op zoek gegaan naar een rondvaart door de grachten. Deze was zo gevonden bij Rondvaart Kooij. De rondvaart duurt ongeveer 1 uur en je krijgt hierbij uitleg van een aantal bekende gebouwen.
We hadden ondertussen al aardig dorst gekregen en zijn dus lekker op een terrasje gaan zitten vlakbij Het Spui voor een koud drankje.
Het liep al tegen het einde van de middag en we besloten dan ook terug richting het Centraal Station te lopen. Onderweg zijn we nog even snel door de Bijenkorf gelopen.
Uiteindelijk hebben we de trein van 18:29 genomen, met een overstap in Den Haag HS richting Breda waar we om 20:19 aankwamen. Hierna zijn we gezellig naar McDonald’s bij de woonboulevard in Breda geweest om de dag in stijl af te sluiten.