Na vele jaren gebruik was de linker Thumbstick van mijn XBox One controller versleten. Functioneel werkte deze nog wel erg goed, alleen liet het rubber los.
Nu kun je een nieuwe controller kopen, maar dat is natuurlijk niet nodig. Je kunt een Thumbstick namelijk zelf eenvoudig vervangen. Hiervoor moet je eerst aan de zijkanten de kapjes er voorzichtig af
halen. Ik heb hierbij gebruik gemaakt van de prying tool van IFixit.Verder moet je de sticker bij het batterij compartiment verwijderen zodat er in totaal 5 schroeven zichtbaar zijn. Als je deze hebt losgeschroefd kun je eenvoudig de bovenkant loshalen.Ik heb nieuwe vervangende Thumbstick voor mijn XBox One Controller besteld bij GooHoo voor Euro 2,99 per stuk. Nadat deze waren binnengekomen heb ik de bestaande Thumbsticks door nieuwe vervangen en alles weer in elkaar geschroefd.Voordat je alles weer opnieuw vastklikt kun je met deze site checken of alles nog goed werkt.

Conclusie

De XBox One Controller kan er voorlopig weer even tegenaan en deze kleine reparatie heeft me toch geld uitgespaard voor een nieuwe XBox One Controller.