Ik heb thuis diverse servers draaien die ik veelal via een command-line m.b.v. een SSH sessie beheer. Tot nu gebruikte ik altijd Putty om in te loggen. Ik moet hierbij dan iedere keer mijn gebruikersnaam en wachtwoord handmatig invullen en dat gaat op den duur vervelen. Dat moet vast handiger kunnen en dat is inderdaad het geval.

Ik gebruik nu Termius waarbij ik vooraf éénmalig al de gegevens van al mijn servers kan invullen. Hierna hoef ik deze alleen nog maar aan te klikken om automatisch in te loggen. Termius is gratis voor persoonlijk gebruik. Alleen als je deze beroepsmatig gebruikt of nog meer mogelijkheden wilt dan moet je een maandelijkse prijs betalen.

De basis functionaliteit is voor mij meer dan genoeg en dus kan ik deze gratis gebruiken. Het fijne van deze tool is dat deze zowel op een Window machine, Macbook als op mijn iPhone gebruikt kan worden met mijn eigen account. Het hoofdscherm ziet er als volgt uit:
Verder kun je veel zaken instellen:Zo heb je bijvoorbeeld erg veel thema’s en kan je je eigen letter-type en grootte kiezen:Ik gebruik Termius nu al 1 maand en ben er erg blij mee. Ik zou niet anders meer willen. Als jij ook nog leuke tools hebt die jij gebruikt, dan hoor ik dat graag in de reacties onderaan dit artikel.