Vandaag is eindelijk mijn Apple Watch 4 Nike+ edition binnengekomen. Ik heb lange tijd gewacht met de aanschaf van een Apple Watch totdat ik zeker was dat deze ‘volwassen’ en snel genoeg was voor mijn toepassingen. Ik zat dan ook gespannen te wachten bij de Apple Keynote van September 2018 voor de exacte details van de Apple Watch 4.

Gelukkig bleken alle geruchten te kloppen en wist ik meteen dat ik deze wilde hebben. Een groter scherm met een snellere processor gaf bij mij de doorslag. Verder lijkt de focus nu meer op gezondheid te liggen wat me erg aanspreekt. Als laatste kun je eindelijk Siri handig bedienen door de Apple Watch naar je mond te bewegen en een commando te geven.

Reden aanschaf

Maar wat is nu de reden dat je een Apple Watch 4 hebt aangeschaft zul je je afvragen en wat wil je ermee doen? Ik heb hier van tevoren over nagedacht en ik wilde in elk geval de volgende zaken kunnen met de Apple Watch:

  • Mijn favoriete Walkmeter App bedienen
  • Muziek van de iPhone bedienen
  • Hartslag gedurende de dag / wandeling monitoren
  • Aansporen tot meer bewegen/staan
  • Notificaties bekijken zonder iPhone te pakken
  • Stopwatch gebruiken bij BBQ’en

Dit blijkt allemaal geen enkel probleem te zijn met de Apple Watch 4.

Uitpakken

Het uitpakken van een Apple product is altijd weer een feestje en dat was nu ook weer zo. Zie onderstaande foto’s wat je allemaal in de verpakking vind:

Installeren

Het installeren en configureren van de Apple Watch gaat via de Watch App op je iPhone. Als je deze opstart dan kun je de Apple Watch koppelen met je iPhone.
Hierna kun je allerlei instellingen maken en Apps installeren op je Apple Watch. De iPhone zal dit dan via Bluetooth met je Apple Watch synchroniseren.


Dit werkt erg handig en intuïtief.

Toepassingen

Zoals aangegeven wilde ik de Apple Watch vooral bij mijn wandelingen gebruiken en dat heb ik dan ook als eerste uitgeprobeerd met een wandeling van 11 kilometer. Met behulp van de Walkmeter App op de Apple Watch ging dit erg goed en handig.
Ik kon de wandeling op mijn Apple Watch starten en tijdens de wandeling kon ik meteen statistieken bekijken op de Apple Watch. Verder kon ik heel handig de muziek op mijn iPhone bedienen (skippen nummers, veranderen volume, etc.)Verder kreeg ik tijdens de wandeling netjes notificaties door die ik meteen op mijn pols kon bekijken zonder mijn iPhone uit mijn broekzak te moeten halen. Tevens kun je achteraf je hartslag checken hoe deze is geweest tijdens de wandeling.Als je wilt kun je hartslag metingen met een instelling voor workouts uitschakelen om batterij te besparen.

Je kunt veel wijzerplaten instellen en configuren, maar mijn twee favorieten zijn de onderste twee nu:


Andere handige Apps zijn ‘Aandelen’, ‘Downcast’ en ‘Elk’Tenslotte is er natuurlijk nog de Stopwatch App die ik vaak bij het BBQ’en ga gebruiken


Activiteiten

De Activiteiten App verdient speciaal aandacht. Het is een leuke manier om je aan te sporen om actief te zijn. Je wilt nl. toch elke dag de 3 ringen vol krijgen (Bewegen, Trainen en Staan).
Aangezien ik een zittend beroep heb is het goed om regelmatig te staan en wat te lopen. De Apple Watch attendeert je hier op met een subtiel tikje en berichtje. Tevens heb je een iPhone App waar je uitgebreide statistieken kunt nalezen over je activiteiten.Tenslotte kun je ook uitdagingen met vrienden aangaan voor Activiteiten. Op deze manier spoor je elkaar aan om actiever te worden.

Siri

Met de Apple Watch 4 kun je nu eindelijk handig en slim gebruik maken van de Siri assistent. Je beweegt de Apple Watch naar je mond en je geeft je commando. op deze manier kan ik eenvoudig onze Philips Hue lampen in huis bedienen. Verder heb ik met de Siri Shortcuts App nu commando’s gemaakt om mijn Gordijnen te openen/sluiten via Siri commando’s.

Conclusie

Ik ben heel erg blij en tevreden met mijn Apple Watch 4 en ik verwacht dat ik hier nog erg veel plezier van ga hebben vanwege de vele toepassingen!