Ik gebruik al vele jaren TVHeadEnd tot volle tevredenheid. Ik heb eerder op mijn blog beschreven hoe ik dit ingesteld heb met Ziggo en de HDHomeRun Connect Quatro die ik nu gebruik als tuner.

Ik gebruik TVHeadEnd met meerdere clients. Zo gebruik ik de TVHeadEnd Client op mijn iPhone zodat ik bijvoorbeeld altijd snel even iets kan instellen om op te nemen. Op mijn LibreElec installaties maak ik gebruik van de TVHeadEnd HTSP Client zodat ik opgenomen afleveringen op een groot scherm kan kijken.

Ook kijk ik vaak op mijn tweede scherm van mijn PC televisie en maak daarbij gebruik van de web-client van TVHeadEnd zelf. Ik mis hierbij echter altijd een timeline zoals in LibreElec. Ik ben op zoek gegaan en blijkbaar was ik niet de enigste die dit miste. Iemand heeft een mooie front-end geschreven voor TVHeadEnd met de naam TVHAdmin.

Zie zijn GIT pagina voor meer details en instructies. Het installeren hiervan is erg simpel door de volgende commando’s uit te voeren op je Debian systeem:

cd /usr/share/tvheadend/src/webui/static
git clone https://github.com/dave-p/TVHadmin-JS.git

Vervolgens ga je naar de volgende URL om de front-end te gebruiken:

http://<ip-adres van je TVHeadEnd installatie>:9981/static/TVHadmin-JS/TVHadmin.html

Hieronder een aantal screenshots zodat je een indruk krijgt hoe het eruit ziet:


Heb jij ook nog leuke front-ends of clients gezien voor TVHeadEnd dan hoor ik dat graag van je in de reacties hieronder.