Plex en HDHomeRun met Ziggo Smartcard

In deze blog ga ik uitleggen hoe je de HDHomeRun koppelt met een Smartcard zodat je al je zenders van je pakket in HD kunt bekijken. Hiervoor heb je de volgende hardware nodig:

De TBS3102 5 Crystal Smartmouse Card Reader heeft de voorkeur daar deze bij de meesten het beste werkt. De Smargo kan weleens “kuren” geven bij sommige gebruikers.

Verder leg ik uit hoe je dit alles dan weer in Plex kunt integreren. We gaan in totaal 4 stappen doorlopen:

  1. OSCam instellen voor Smartcard toegang
  2. HDHomeRun 4DC updaten
  3. Tvheadend installeren
  4. tvhProxy installeren als proxy tussen Tvheadend en Plex

Dit alles doe ik op basis van een Debian Server.


Ik heb voor dit blog topic gebruik gemaakt van de volgende links met meer informatie:

Stap 1: OSCam

Om alle zenders van Ziggo in HD te kunnen bekijken moet je een Smartcard gebruiken. De HDHomeRun heeft echter geen gleuf voor een smartcard, dus dat moeten we anders oplossen. We gebruiken hiervoor de Smargo Smartreader die je op een USB poort aansluit.Als alternatief kun je ook een TBS3102 5 Crystal Smartmouse Card Reader gebruiken die je op een USB poort aansluit:
Voor juist gebruik van de TBS3102 moet je de dip-switch schakelaars als volgt zetten (van links naar rechts):

Met behulp van OSCam software kun je de Smartcard uitlezen en de informatie aanleveren aan Tvheadend die we later gaan gebruiken voor de HDHomeRun. Zorg er eerst voor dat de laatste firmware op je Smargo Smartreader V2 staat. Stel verder met de SmartReaderSettings tool je serial en MHz (ik heb 6.0 MHz gekozen) in.

Om OSCam op je Debian server te installeren moet je de volgende stappen doorlopen.

Voeg aan file ‘/etc/apt/sources.list’ de volgende regels toe:

Voer vervolgens de volgende stappen uit:

We gaan nu diverse configuratie bestanden aanpassen. Neem de volgende inhoud over.

File ‘/etc/oscam/oscam.conf’

PS: In eerst instantie wilde bij mij de web interface van OSCam maar niet opkomen, maar dat kwam omdat initieel [newcamd] op dezelfde poort 10000 zat te luisteren als Webmin. Door deze aan te passen van 10000 naar 20000 heb je geen conflict met Webin en startte de web interface van OSCam wel op.

File ‘/etc/oscam/oscam.server’ (voor Smargo Smartreader)

PS 1: Eventueel moet je ‘/dev/ttyUSB0’ vervangen door een hoger USB nummer. Dit is afhankelijk van hoeveel en waar je USB devices hebt aangesloten op je systeem (check met commando ‘dmesg | grep usb’).
PS 2: Nog slimmer is om gebruik te maken van ‘/dev/serial/by-id/usb-Argolis_BV_Smartreader2_plus_SMARGO-if00-port0’ want dan ben je niet afhankelijk in welke poort deze zit. Check zelf even met commando ‘ls /dev/serial/by-id/’ welke waarde te gebruiken.
PS 3: Zie deze link voor meer uitleg over de diverse parameters.

File ‘/etc/oscam/oscam.server’ (voor TBS3102)

File ‘/etc/oscam/oscam.user’

Je kunt de OSCam software als service stoppen of starten met de volgende commando’s:

Je OSCam software is via de webbrowser te benaderen op ‘http://ip-address:8123’.Voer de volgende acties van deze stap 1 uit nadat je stap 2 (HDHomeRun 4DC Updaten) en stap 3 (Tvheadend) hebt afgerond.

Restart nu OSCam en check de logging in het Status window van de web interface. Als het goed is zie je nu ongeveer de volgende regels:

De 6 byte string achter de regel ‘entitlements for provider’ hebben we nodig (dit is de provider id en deze heeft hier de waarde 06BB2E). Deze string moet je nu in de files ‘/etc/oscam/oscam.conf’ en ‘/etc/oscam/oscam.user’. Vervang in beide files het stuk van “ZIGGO” door de code van de provider-id.

Restart tenslotte OSCam nog 1 keer en je bent dan klaar voor het Smartcard gedeelte. In de web-interface van OSCam zul je dan bij Readers iets zien in de trant van ‘CARDOK’.

Stap 2: HDHomeRun 4DC Updaten

Sluit je HDHomeRun 4DC aan (coax en op je netwerk) en power deze up. Zoek op je router welk ip-adres je HDHomeRun heeft gekregen en ga hier met een browser naar toe.
In principe ben je nu klaar voor de initiele setup van de HDHomeRun 4DC. Ik wilde echter alleen de firmware updaten. Dit gaat met de software die je hier kunt vinden. Kies dan voor ‘HDHomeRun Software for Windows’ en niet de ‘HDHomeRun App for Windows 10’. Als je de ‘HDHomeRun Software for Windows’ hebt geinstalleerd en start, zal deze automatisch de firmware updaten.Eventueel kun je nog de channels zoeken, maar eigenlijk is dat niet nodig daar we gebruik gaan maken van Tvheadend.


Stap 3: Tvheadend

Met behulp van Tvheadend software gaan we de HDHomeRun gebruiken. Om Tvheadend te installeren op je Debian server moet je onderstaande stappen doorlopen.

Eerst gaan we een package installeren waarmee we HTTPS sources kunnen gebruiken:

Voeg de volgende regel toe aan je ‘/etc/apt/sources.list’ file:

Zie hier welke parameters je precies kan meegeven (zoals je ziet gebruik ik ‘stretch’ en ‘stable-4.2’)

Voer vervolgens de volgende commando’s uit:

Tijdens de installatie wordt om een gebruikersnaam en wachtwoord gevraagd die je nodig hebt om de eerste keer in te loggen. Na installatie is je Tvheadend beschikbaar op ‘http://ip-address:9981’

Je kunt Tvheadend als Service stoppen of starten met de volgende commando’s:

Als je Tvheadend voor de eerste keer opstart kun je een wizard doorlopen.
De HDHomeRun zal nu automatisch verschijnen. Je krijgt dan 4 tuners te zien.Bij de vraag welke netwerk je gebruikt moet je ‘nl-ziggo’ gebruiken. Tvheadend zal dan automatisch de juiste instellingen voor Ziggo gebruiken en alle kanalen opzoeken.De software zal nu automatisch gaan scannen voor kanalen.


De gevonden kanalen kun je vinden in “Configuration > DVB Inputs > Services”. Het is handigste dat je deze lijst sorteert op de ‘Local Channel’ kolom. Selecteer verder in de ‘Enabled’ kolom welke kanalen je wilt gebruiken.Stel na de wizard in Tvheadend de koppeling met je OSCam in. Dit doe je door bij configuratie de ‘CAs’ tab te kiezen en dan de knop [Add] te drukken. Indien de ‘CAs’ tab niet zichtbaar is moet je in ‘Configuration > General’ het User interface level even op ‘Expert’ zetten.
Vul vervolgens je gegevens in voor CA:De gebruikersnaam en wachtwoord moet overeenkomen met wat je in OSCam hebt ingevuld bij ‘/etc/oscam/oscam.user’. De poort kun je vinden in de file ‘/etc/oscam/scam.conf’.

Stap 4: tvhProxy

Om Tvheadend in Plex te kunnen gebruiken gaan we een proxy installeren waarbij Plex ‘denkt’ dat deze verbonden is met een HDHomeRun device. We gebruiken hiervoor tvhProxy.

tvhProxy installeer je met de volgende stappen:

Edit de file ‘tvhProxy.py’ en configureer deze voor je Tvheadend server software:

Om tvhProxy voortaan automatisch te laten opstarten moet je de bestaande file ‘tvhProxy.service’ editten naar jouw situatie. Bij mij ziet deze er nu als volgt uit:

Voer vervolgens de volgende stappen uit:

Voordat je nu verder gaat zorg er voor dat Tvheadend geen kanalen met nummer 0 heeft (in Configuration > Channel/EPG). Verder mogen er geen kanalen met hetzelfde nummer zijn. Trek nu even de ethernet kabel uit je HDHomeRun om geen conflicten te krijgen tijdens het scannen naar een nieuwe ‘Live TV & DVR’ in Plex.

Uiteindelijk gaan we nu Plex configureren om voor je ‘Live TV & DVR’ gebruik te maken van je Tvheadend proxy. Voer het IP-adres waar je Tvheadend Proxy draait handmatig in aangevuld door poort 5004 (bijvoorbeeld http://192.168.1.25:5004).


Hierna krijg je te zien welke zenders zijn gevonden:

Stop nu de ethernet kabel weer in je HDHomeRun. Uiteindelijk kun je nu in Plex al je kanalen Live in HD bekijken en opnemen.Laat jij nog even weten of het bij jou ook is gelukt met deze instructies?

avatar
2000
Foto en Image Files
 
 
 
Audio en Video Files
 
 
 
Andere File Types
 
 
 
23 Comment threads
80 Thread replies
19 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
24 Comment authors
Henri MatthijssenjrsHenri MatthijssenTimNick1984 Recent comment authors

Beninho
Gast
Beninho

Ik heb het tvhproxy ook geprobeerd. Met een dvb-c via glasvezel. Dus met een tuner direct aan de tvh-server. Ik heb echter altijd volle bak transcoding met afspelen (dat kan het servertje niet aan) en teletekst dwars door de live-opname heen. Heb jij dat ook?

Peter
Gast
Peter

Ik neem aan dat dit alleen werkt in het ‘oude’ Ziggo gebied? En niet in het oorspronkelijke UPC gebied, waar Nagravision wordt gebruikt?

Henri Matthijssen
Gast

Ik denk dat dit afhankelijk is van wat de smartreader voor je kan doen. Ik zit in het gebied waar ik altijd een smartcard nodig had om alles in HD te kunnen bekijken. Volgens mij gebruiken die de irdeto codering. Ik kan nu met de combinatie Smartreader/TVHeadend alles nu in HD zien en dus ook in Plex met de tvhProxy.

Lennaert
Gast
Lennaert

Zou dit ook kunnen werken met een RaspPi3 en KODI?

Sander
Gast
Sander

Dank voor de uitgebreide beschrijving. Vooralsnog gelukt. Morgen komt de smartreader binnen en kan ik kijken of dat ook lukt.
Ik heb Plex als app op mijn Synology lopen. Oscam ook, maar kan ik morgen zien of dat lukt.
TVHeadend en tvhProxy als Docker container op de Synology en werkt tot nu toe allemaal als een zonnetje!
Dank nogmaals!

Sander
Gast
Sander

Nou de reader is binnen en gekoppeld en direct werken. Dank nogmaals voor de uitgebreide instructies!!

Roel
Gast
Roel

Hallo Sander! Mag ik je iets vragen? Ik ben ook een poging aan het wagen dit alles op mijn Synology te doen, met tvhproxy als Docker, en de rest als apps op de Synology. Maar ik kan niet vinden waar Oscam z’n files heeft staan (in /etc/ staat geen Oscam map). Hoe zat dat bij jou? Veel dank alvast (en ook alvast aan Henri voor de uitgebreide handleiding!).

EDIT: gevonden! /volume1/@appstore/oscam/etc

Roel
Gast
Roel

Hallo Sander, Ik probeer dezelfde setup als jij werkend te krijgen, maar ik loop ergens tegenaan. Ik heb TVHeadend ook in een (debian) Docker container draaien, maar hij ziet mijn HDHomerun tuners niet (terwijl bv mijn telefoon ‘m meteen oppikt in mijn netwerk). Heb jij daar bepaalde (Docker) settings nog voor moeten aanpassen?
Thanks!

Jorin
Gast
Jorin

Ik heb de tutorials grotendeels gevolgd (maar ook van andere bronnen stukjes weggeplukt) en zit nu vast op dat ik niet de zenders zoals RTL4 HD, etc kan kijken.

Krijg deze foutmeldingen van OSCAM:

(ecm) user1 (0604@0C0BB4/000B/4C05/4C:45F .. 83): not found (291 ms) by ziggo (ziggo irdeto_do_cmd [8] 9d 0
(ecm) user1 (0604@0C0BB4/270E/4C05/4C:48 .. 14): not found (114 ms) by ziggo (ziggo unsubscribed channel o

(Zie screenshot voor mijn config)

Heb alle mogelijke combinaties met ident en chid geprobeerd, aan, uit, andere waardes, etc. maar deze meldingen blijven komen.

Enig idee wat ik hier aan kan doen? Ik kan met deze kaart in de CI+ module deze zenders wel gewoon kijken.

download (8).jpg
Peter
Gast
Peter

Ik heb even vlug op deze site gekeken. Ziet er interessant uit. Helaas niets wat onder Windows werkt denk ik. Ik heb nu HDHomeRun 4DC met NewCS, ACam en DBVLink. Werkte allemaal goed met Windows Media Center in Win 7, maar helaas in de loop der maanden gingen steeds meer kanalen op zwart. Gisterenavond kan ik alleen nog maar de vrije kanalen bekijken, ook al heb ik een smartcard met een geldig abonnement. Ik ga dit toch maar eens proberen. Heb alleen geen ervaring met Plex en Linux op dit gebied.

Ik zit in het Ziggo gebied van Zundert. ID 5555

Peter
Gast
Peter

Heeft er iemand ook een schokkerig beeld met versie 20171221 van HDHomerun?
Voorheen was er nix aan de hand maar nu is het bijna op alle kanalen.

Bas
Gast
Bas

Vraagje voor ik hiervoor hardware ga kopen en proberen.
Zou dit ook werken icm Zeelandnet? hebben ook irdeto codering voor zover ik weet.

Henri Matthijssen
Gast

Dat kan ik natuurlijk niet met 100% zekerheid zeggen Bas daar ik in het Ziggo gebied rondom Breda zit. Hier wordt Irdeto codering gebrukt, dus ik denk wel dat het bij je kan gaan werken als jullie ook Irdeto codering gebruiken. Ik kan verder ook niet vertellen of de rsakey en boxkey bij Zeelandnet hetzelfde zijn. Ik zou dat nog even googlen als ik jou was (volgens mij ik er op Tweakers een topic hierover op GOT).

verder raad ik de TBS3102 5 Crystal Smartmouse Card Reader aan daar die stabieler is en minder problemen geeft voor de meeste mensen.

Renger
Gast
Renger

Bedankt voor de beschrijving, werkt prima! klopt het dat als er een zender bekeken wordt met tvheadend er elke 20sec een regel in het log van oscam komt? zie bijlage.
Zijn de tijden van de ecm ook acceptabel als ik gebruik maak van een smartmouse reader?

Schermafbeelding 2018-02-22 om 14.30.49.png
Tom
Gast
Tom

Bedankt voor de duidelijke how-to. Ik heb het allemaal werkend gekregen. Heb je toevallig ook een manier om de smartcard van updates te voorzien? De entitlements verlopen na een bepaalde tijd en dan moet de smartcard even in een decoder gestopt worden. Deze stap zou ik graag achterwege willen laten 🙂

Peter
Gast
Peter

Nu zie ik dat hier dat Plex als Media Server gebruikt wordt. Ik gebruik al jaren met tevredenheid Windows Media Center in Windows 7. Maar ja, dat houdt een keer op. Win 10 heeft helaas geen WMC, dus zal ik naar iets anders moeten uit kijken. Hoe is jullie ervaring met Plex? Ik heb een eminent em7680 waarop Kodi draai. Ik ben er niet echt kapot van. Kan mijn weg er niet goed in vinden. Tja, dan is WMC toch echt een stuk beter vind ik zelf. Ook heb ik zo’n chinees dingetje. Ook niet echt een aanrader. Enig idee wat goed en makkelijk om mee te werken is? Zou handig zijn als ik mijn huidige afstandsbediening kon blijven gebruiken. Thanks

Henri Matthijssen
Gast

Ik gebruik zowel Plex als Kodi en ben over beiden erg tevreden. Voor Kodi heb je een TVHeadend client zodat je dus ook live TV (met EPG) en opnames tkunt kijken. Verder kun je alle media die je maar kunt bedenken afspelen. Ik gebruik zelf Kodi op mijn Shuttle HTPC en gebruik mijn bestaande Harmony One afstandbediening om deze te bedienen.

Plex is vooral handig daar je bijna voor elke device wel een client hebt (inclusief voor Kodi 😉 ). Wel moet je een server hiervoor opzetten met genoeg CPU power voor eventuele transcoding.

Ik denk dat je vraag niet echt in dit topic thuishoort. Ik stel voor dat je eens in de diverse Fora van de diverse beschikbare Media Server kijkt (o.a Plex, Kodi, Emby, etc.).

Lex
Gast
Lex

Ziet er super goed uit! Bedankt voor de uitleg. Is het na deze setup in theorie mogelijk (met een stabiele upload verbinding) Om buiten je huis live channels te kunnen kijken? D.M.V een tablet etc? En is het mogelijk om met meerdere tv’s (plex installaties) tegelijkertijd live kanalen te bekijken?

Question
Gast
Question

Kun je ook fox sports kijken zonder abbonnement of moet je daarvoor abbonement hebben ?

Ruud Van Oijen
Gast
Ruud Van Oijen

Ik heb het nu werkend op mijn Synology DS1515+ met DSM 6.*. Alleen is het mij onduidelijk hoe je kunt achterhalen welk CAID je hebt? Ik heb maar verschillende geprobeerd totdat het werkt. Weet jij dit toevallig? Dit staat niet op de smartcard.
Ik ga vanavond nog aan de slag met de tvhProxy. Ik zag ook deze toevallig. https://github.com/TheJF/antennas
Heb jij die eens geprobeerd? Ik vraag mij af welke stabieler is.

Wim Verheij
Gast
Wim Verheij

Bedankt voor je duidelijke handleiding. Ik ga er binnenkort mee aan de slag.

Ik ga e.e.a. op mijn Debian server installeren. Ik ben van plan oscam en tvheadend in een docker-container te gaan draaien, dat scheelt me een boel installatie ellende. Ik laat nog wel even weten of dat een beetje wil werken. Ik ga TV kijken via de tvheadent plugin op Kodi.

De eerste stap is het configureren van oscam. Ik heb daar in het verleden nogal eens wat problemen mee ervaren. Als blijkt dat e.e.a. werkt ga ik een hdhomerun bestellen. Die gok durf ik nu nog niet te nemen.

Wim Verheij
Gast
Wim Verheij

Ik heb het aan de praat met docker containers.
Ik zal de docker-compose.yml hieronder posten.

Wim Verheij
Gast
Wim Verheij

docker-compose.yml
version: '2'
services:
tvheadend:
image: linuxserver/tvheadend
volumes:
- ./tvheadendconfig:/config
ports:
- "9981:9981"
- "9982:9982"
environment:
- PGID=1000
- PUID=1000
network_mode: host
oscam:
image: linuxserver/oscam
ports:
- "8888:8888"
environment:
- PGID=1000
- PUID=1000
volumes:
- ./oscamconfig:/config
- ./var/log:/var/log
devices:
- /dev/serial/by-id/usb-FTDI_FT232R_USB_UART_A1076SP5-if00-port0:/dev/serial/by-id/usb-FTDI_FT232R_USB_UART_A1076SP5-if00-port0
network_mode: host

Met dank aan linuxserver.io voor de docker images.

NB: De opmaak gaat in dit bericht wat verloren. Let goed op de juist manier van inspringen in je yml-file.

Gabrijel
Gast
Gabrijel

Fijne howto, bedankt!

Zit zelf nog te twijfelen of ik hiermee aan de haal ga. Grootste (eigenlijk de enige) zorg die ik heb, is dat ik her en der lees dat het zappen tussen kanalen erg traag kan zijn.

Kun je (of iemand ander die het ook zo aan de praat heeft gekregen) misschien aangeven hoe snel het zappen tussen live tv channels is?

Bedankt!

Rudi Hendrix
Gast
Rudi Hendrix

Hoi, vandaag ook bezig geweest met TV Mosaic, NewCS en DVBJCam. In principe allemaal gelukt.

Maar waar ik in mijn handleiding heb staan:
3.3V, Phoenix, het pijltje en 6Mhz
Zie ik dat er bij jou staat:
5V / Phoenix / 3.579MHz / 6MHz

Kun je dat toelichten? Dit werkte voor mij, maar ik heb geen idee wat de diverse instellingen doen.

Erik Christiaans
Gast
Erik Christiaans

Hallo Henri, allereerst bedankt voor je heldere uitleg. ik heb alles op de letter gevolgd maar heb echter maar 7 kanalen die gevonden worden… Enige verschil met jouw uitleg is dat Oscam als caid 0606 meegeeft: 2018/08/26 16:03:12 7C76B6FD r (reader) ziggo [mouse] caid: 0606, acs: 0.06, country code: NLD – ik heb dit doorgevoerd in de verschillende config files door 0604 te vervangen voor 0606.

Roel
Gast
Roel

Hallo Henri!
Enorm bedankt voor deze instructies! Ik kom een heel eind (op mijn Synology) maar ik strand nu bij het laatste onderdeel. Oscam/TVHeadend werken (ik kan via de TVHeadend app al mijn kanalen bekijken), ik heb TVHProxy in een Docker draaien, die kan ik benaderen op poort 5004, ik krijg dan een XML terug. Maar als ik in Plex het apparaat wil toevoegen geeft ie een generieke foutmelding. Als ik de kabel van de HDHomerum er weer in doe wordt die wel meteen gevonden.

Heb je misschien een suggestie voor het laatste stukje? Bedankt alvast!

Mark
Gast
Mark

Dank voor de heldere instructies!

Ik heb de instructies iets afwijkend doorlopen omdat ik een (Arm based) Synology heb ipv een debian server. Zo heb ik configuratie files bewerkt met de webinterface van OSCam ipv via commandline.
Nu geeft OSCAm aan CARDOK (no entitlements) wat naar ik begrijp goed nieuws is. Maar zodra ik in TVHeadend de CAs toevoeg volgens instructie krijg ik in OSCam een Failban voor user : –%‘pùƒà±û8_°²*ÿæô2G· terwijl ik echt user1 heb ingevoerd in Tvheadend. Enig idee waarom deze username niet overeenkomt en waar ik heb beste kan zoeken voor de oplossing?

Mark
Gast
Mark

Gevonden! In de oscam.conf moet ik de poort van [newcamd] gebruiken ipv [cccam]

Nick1984
Gast
Nick1984

Bedankt voor deze goede uitleg. Ik heb nog geen card reader. Maar heb nu tvheadend met HDhomerun naar Plex aan de praat gekregen. Dus RTL enz nog geen HD. Maar de cardreader is onderweg.

Ik vraag me alleen nog af welk Steam Profile jullie gebruiken om de kanalen het snelst te laden in Plex.

Jrs
Gast
Jrs

Hmmm, ik woon in Amsterdam, dat is oud upc gebied, heeft het dan zin voor mij om zo’n ci+ kaart en adapter te bestellen of gaat dat hier nooit werken?

Mijn tv heeft geen ci+ kaart adapter. Ik heb al een hdhomerun en gebruik al kodi + tvheadend, maar heb nu nog geen digitale kanalen. Ik deel de aansluiting met mijn buurman & hij heeft wel al zo’n horizon box staan, dus het abonnement is er wel al. Via hem kan ik wel zo’n ci+ kaart bestellen.

Henri Matthijssen
Gast

Ik weet niet hoe het in het oude UPC gebied zit, maar ik mag aannemen dat ook dat gaat werken als dat door Ziggo wordt bediend. Wellicht dat een van de lezers van mijn blog je dat kan vertellen/bevestigen.

Overigens raad ik sterk de TBS3102 5 Crystal Smartmouse Card Reader with Phoenix/Smartmouse Mode aan als card-reader. Deze heb je al voor Euro 20,=.

jrs
Gast
jrs

Heb van Ziggo een smartcard gehad en een CI+ module van het model SmarCAM-3 CI for UPC

Heb alles geïnstalleerd zoals hierboven, maar Oscam kan niet overweg met de smartcard. Dat is met TBS3102 reader Ziet er zo uit in de log:
2018/10/08 19:13:07 2879E3F5 r (reader) ziggo [mouse] Reader initialized (device=/dev/serial/by-id/usb-FTDI_FT232R_USB_UART_A1076W3V-if00-port0, detect=cd, mhz=357, cardmhz=600)
2018/10/08 19:13:07 2879E3F5 r (reader) ziggo [mouse] card detected
2018/10/08 19:13:07 2879E3F5 r (reader) ziggo [mouse] Buffers readed 0 bytes total time_us 75482
2018/10/08 19:13:09 2879E3F5 r (reader) ziggo [mouse] Buffers readed 0 bytes total time_us 75480
2018/10/08 19:13:10 2879E3F5 r (reader) ziggo [mouse] Buffers readed 0 bytes total time_us 75470
2018/10/08 19:13:12 2879E3F5 r (reader) ziggo [mouse] Error activating card

Ben nu een beetje aan het googlen en het lijkt erop dat je in Amsterdam toch een ander soort kaart hebt met een extra beveiliging. Iemand enig idee?

Tim
Gast
Tim

Waarschijnlijk kan ik wat hulp gebruiken.
Ik loop vast bij de installatie van Oscam. oscam kan niet gevonden worden in de repo.
oscam-svn wel, maar die heeft libssl1.0.0 nodig.

Installatieflow:
Kale debian 9
sudo geinstalleerd
repository van oscam toegevoegd
apt-get install oscam geprobeerd, maar die was niet te vinden
apt-get intall oscam-svn geprobeerd, maar die heeft libssl1.0.0 of hoger nodig
apt-get install libssl geprobeerd, maar package was niet te vinden
apt-get install libssl-dev geprobeerd, die installeert wat
opnieuw opt-get install oscam-svn geprobeerd, maar wederom failure ivm libssl1.0.0

Welke opties heb ik nog geprobeerd:
Debian reinstall
xenial ipv trusty ppa geprobeerd
Zelf builden, maarja dependency hell…

Iemand een idee?

Henri Matthijssen
Gast

Peter (zie reacties van 7 maanden geleden) had hier ook last van. Ik heb zelf ook Debian 9 en heb deze problemen niet ondervonden. Ik heb in /etc/apt/sources.list het volgende staan:

# OSCam
deb http://ppa.launchpad.net/oscam/ppa/ubuntu trusty main
deb-src http://ppa.launchpad.net/oscam/ppa/ubuntu trusty main

Daar ik deze problemen niet heb ondervonden, is heet lastig voor mij om te bepalen wat er aan de hand is. Als laatste fallback zou je wellicht kunnen overwegen om Oscam op een Raspberry Pi te draaien (Raspbian is op Debian gebasseerd)?

Zie verder ook: https://launchpad.net/~oscam/+archive/ubuntu/ppa