In een vorige blog heb ik uitgelegd hoe je gecodeerde kanalen met een HDHomeRun kunt afspelen met behulp van een TBS3102 5 Crystal Smartmouse Card Reader. Als software gebruik je TVHeadend in combinatie met OSCam.

Destijds maakte ik gebruik van een HDHomeRun 4DC apparaat, maar ik zag dat deze niet meer verkrijgbaar is en je nog lastig DVB-C devices voor je netwerk kan vinden. Met de komst van IPTV en streaming diensten lijkt de markt voor DVB-C devices te stagneren.

Tegenwoordig kun je verder ook bijna niet meer aan een CI+ module komen en worden Ziggo start pakketten niet meer los verkocht. De strategie bij Ziggo is nu dat je elke Ziggo kaart apart moet huren en per maand/per Ziggo kaart moet betalen (abonnement service: Euro 2,= per kaart/maand). Als je veel TV’s hebt kan dat aardig oplopen.

Mijn eerder besproken oplossing kan dan een goedkoop alternatief zijn in combinatie met een Raspberry Pi bij elke TV. Je kunt nl. met een Raspberry Pi met hierop LibreELEC en de TVHeadend Add-On heel eenvoudig TV kijken en je hebt dan in totaal maar 1 Ziggo kaart nodig. Verder kun je zo centraal programma’s opnemen en op elke Raspberry Pi afspelen.

Normaal gesproken heb je voor DVB-C de HDHomeRun Expand nodig, maar deze is nergens meer verkrijgbaar. Per toeval kwam ik er echter achter dat de HDHomeRun Connect Quatro, die eigenlijk voor DVB-T geschikt is, ook voor DVB-C kunt gebruiken. Sinds de 20200907 firmware is deze nl. ook geschikt gemaakt voor DVB-C. Interessant genoeg wordt hiermee helemaal niet geadverteerd en weet dit bijna niemand. Aangezien de HDHomeRun Connect Quatro 4 tuners heeft kunnen meerdere gebruikers verschillende zenders tegelijkertijd kijken.

Ik besloot de proef op de som te nemen en heb een HDHomeRun Quatro besteld bij amazon.nl. Binnen 3 dagen had ik deze in huis.
Als je deze uitpakt dan zie je pas hoe klein dit apparaat is (10 x 10 cm).Het apparaat wordt meteen herkend in TVHeadend en je kunt deze instellen zoals in een vorige blog uitgelegd. Indien je digitale TV van Ziggo hebt dan kan ik deze HDHomeRun Connect Quatro van harte aanraden om via je netwerk TV te kijken met maar 1 Ziggo kaart.