Wat zijn de nieuwste applicaties voor de iPad die de moeite waard zijn. Vandaag passeren weer een aantal titels de revue die de moeite waard zijn.

Air Video
Wellicht de beste applicatie die er voor de iPad bestaat! Je kunt hiermee video’s streamen vanaf je PC of Mac. Daarbij worden ook formaten als DivX ondersteund, zonder dat je alle filmpjes eerst hoeft te converteren. Verder kun je ook de bijhorende ondertitels tonen. Om deze applicatie te gebruiken heb je desktop software voor Windows en Mac OS X nodig die je gratis kunt downloaden.

Rabo Cycling
Hiermee kun je elk wielrenners evenement (o.a. Giro, Tour en Vuelta) volgen. Tijdens het kijken naar de etappe wordt de beleving nog interessanter omdat je allerlei gegevens tot je beschikking hebt: het actuele koersverloop, tweets van renners, het laatste nieuws uit het Rabokamp en video’s van Rabosport.
Kinepolis
Je kunt hiermee door het actuele Kinepolis-filmaanbod bladeren en kiezen uit verschillende filmselecties: aanbevolen, nieuw, alle films in programmatie of de verwachte titels. Per film krijg je ook alle details te zien zoals de filmposter in groot formaat, korte inhoud, cast, lengte, trailer en dergelijk. Ook kun je de programmering van jouw plaatselijke Kinepolis-bioscoop bekijken.
JA Folders
JaFolders is een applicatie waarmee je een groot aantal reclamefolders op je iPad kunt bekijken. Je kunt artikelen uit de folder uitknippen en direct bestellen via de webshop van de aanbieders. Ook zijn er koppelingen naar sociale media gemaakt. Er is een winkelzoeker aanwezig in de app en er is informatie over openingstijden van winkeliers.
Reclame Folders
Hiermee kun je reclamefolders van tientallen Nederlandse winkelketens op je iPad kunt lezen. Je kunt de folders per categorie of per winkel bekijken of bladeren door de folders van winkels bij jou in de buurt. Je krijgt elke week een seintje zodra de nieuwste folders beschikbaar zijn.

Natuurlijk zijn er ook weer een hoop nieuwe leuke spellen voor de iPad. Deze worden door het gehele gezin gespeeld.

Beyond Ynth HD
Dit is het verhaal van Kribl, een klein insect wat op reis is om de gestolen diamanten terug te halen naar het Koninkrijk der Kriblonia. Op een dag kwamen de Dark Spiders van Apocalyps en stalen de diamanten en verdeelde deze over 4 verschrikkelijke territoriums, zo kwam Kriblonia in het donker te zitten. De koningin van Kriblonia riep ridder Kribl bij zich in droeg hem op alle diamanten terug te halen en zo weer het licht terug te brengen. Het is aan jou de taak om Kribl te helpen en alle diamanten weer terug te brengen.

City of Secrets
Deze avonturengame vraagt om logisch inzicht en puzzelvaardigheden. Je komt terecht in een HD-wereld vol revoluties, mysteries en avonturen en gaat aan de slag met het oplossen van puzzels om uiteindelijk een sinister plot te ontdekken. Hoofdfiguren zijn de hond Rex en de mol Mr. Mole. Het gaat hier om een klassieke point-and-click avonturengame met handgetekende graphics, achtergronden in meerdere lagen en 3D-figuren.
Ice Cube Adventures
In deze game ontdek je verschillende omgevingen, van een donker woud tot geheime grotten, hoge bergen en mijnen. Je lost onderweg puzzels op, vecht met de ShadowCubes, verzamelt sleutels en leert nieuwe vaardigheden. Alles draait erom de wereld te redden.
Icy Escort
Je speelt een pinguïn met een vervelend geboortegebrek: je kunt namelijk maar een kant op lopen. Gelukkig kom je terecht aan de andere kant van het level wanneer je de rand bereikt en ben je nog net in staat om te springen. Het bij elkaar sprokkelen van de in sneeuw gevangen pinguïns terwijl je ijs verzamelt moet moet daarmee wel te doen zijn.
Dit was weer de lijst voor deze keer. Deze serie zal ongetwijfeld vervolgd worden, daar er steeds meer applicaties en games uitkomen die speciaal voor de iPad zijn gemaakt.