Harman Kardan HKTS luidsprekersset is een ideale toevoeging aan je receiver. Ze worden compleet met beugels geleverd en zijn gemakkelijk aan te sluiten.

Vandaag kwam eindelijk ons besteld Harman Kardon HKTS 16 systeem binnen. Dit is een complete 5.1-kanaal luidsprekerset. Deze hadden we gekocht bij BCC tijdens de exclusief BTW actie als aanvulling op onze Marantz SR5005 receiver (zie ook mijn eerdere blog). Helaas stond deze in backorder en hebben we er dus 3 weken op moeten wachten. Het pakket arriveerde in een grote recht opstaande doos.

In deze doos zaten weer 2 kleinere dozen.
Als je deze dozen uitpakt dan zul je daar het volgende in vinden:
Nu was het zaak om een en ander aan te gaan sluiten op de Marantz SR5005. Als allereerste heb ik de Center speaker en de Subwoofer aangesloten wat erg gemakkelijk was. Hierna ben ik de Front en Rear speakers gaan installeren. Zoals je op bovenstaande foto ziet wordt hiervoor een speciaal ophangsysteem  meegeleverd. Deze bestaat uit ijzeren plaatjes en plastic (!) ophangbeugels en plaatjes. Na het boren van de diverse gaten in de muren kon ik de de ijzeren plaatjes bevestigen. Toen kwam echter het moeilijkste van alles. Op deze beugeltjes moet je de plastic ophangbeugels bevestigen. Eerst moet je hiervoor je luidspreker kabel (die dan natuurlijk te dik is) op een onhandige manier door de ophangbeugel leiden en tenslotte kun je hierop dan de luidspreker schroeven. Daar de ophangbeugels van plastic zijn is het oppassen dat je deze niet afbreekt. Uiteindelijk is dit dan toch allemaal netjes gelukt en kwam het spannende moment om te gaan luisteren naar de set.

Eerst heb ik de Marantz SR5005 weer opnieuw gecalibreerd en kon het echte testen gaan beginnen. De geluidskwaliteit van deze 5.1 set is echt subliem met een lekker vol geluid, goede bas en mooie hoge tonen. Nu komen de HD movies met DTS geluid pas echt goed tot zijn recht. Films kijken is nu echt een super ervaring. ‘s Avonds hebben we nog een keer de film Live Free and Die Hard gekeken en dit was werkelijke een hele belevenis. Het is net of je midden in de film zit. Je weet soms gewoon niet waar je moet kijken, overal komt het geluid vandaan ;-).

Aan de combinatie Marantz SR5005 met Harman Kardan HKTS 16 gaan we zeker nog veel plezier beleven en zullen we nog menig film mee beleven.