In de zomer zit je vaak buiten in de tuin en kun je de deurbel niet horen als deze gebruikt wordt. Nu zijn er draadloze deurbellen die je naast je bestaande deurbel kunt hangen, maar dat vind ik alleen maar onhandig en verwarrend. Je bezoek weet immers niet welke deurbel gedrukt moeten worden. Verder is er bij de draadloze varianten vaak geen goede feedback of deze ingedrukt is (met bijvoorbeeld geluid van de deurbel).

Nu is hiervoor een hele simpele oplossing waarbij je je bestaande deurbel gebruikt. Bij de KlikAanKlikUit serie heb je namelijk de ACDB-7000BC draadloze deurbel met drukknopzender die je kunt aansluiten op je bestaande deurbel knop.

Er is echter een trucje nodig om je bestaande deurbel zelf ook te behouden. Je mag namelijk de deurbel knop niet parallel aansluiten op de 2 draden van de KlikAanKlikUit deurbel zender daar deze anders onderdeel uitmaakt van het gesloten stroom-circuit van je bestaande deurbel. Dit is heel simpel op te lossen door gebruik te maken van een relais. Het principe van een relais is simpel. Als er een stroom loopt (door A1-A2) dan gaat de schakelaar (1-2) dicht.
Je hoeft dus alleen maar A1-A2 in de stroomkring naar je deurbel op te nemen door A1-A2 van je relais parallel aansluiten op je bestaande deurbel. Zodra op de deurbel knop wordt gedrukt gaat er stroom lopen en klapt de schakelaar 1-2 dicht. Op schakelaar 1-2 sluit je dan dus de 2 draden van de KlikAanKlikUit deurbel zender aan.

Update 6 juni 2017:
Op veler verzoek heb ik even een snelle schets gemaakt hoe je het precies moet aansluiten.

Ik heb zelf een deurbel die via een 8 Volt transformator werkt en moest dus een relais vinden dat voor 8 Volt geschikt is. Deze was zo gevonden bij Conrad in de Finder Relais series. Het is een Finder 22.21.8.008.4000 relais geworden.

Bij de Finder serie kun je het type-nummer van een Relais heel simpel bepalen daar hun product-nummer onderstaande structuur gebruikt:
Deze heb ik bij Conrad besteld en na 2 dagen was deze binnen en zo aangesloten. Dit werkte meteen perfect. Als je op de deurbel knop drukt dan gaat de huidige deurbel over en de draadloze variant.
Extra leuke mogelijkheid is dat ik nu deze deurbel ook kan gaan toevoegen aan mijn Pimatic configuratie. Het idee is dat zodra er op de deurbel wordt gedrukt, ik een notificatie op mijn telefoon krijg met datum/tijd wanneer deze ingedrukt is. Altijd handig om te weten of er iemand (bijvoorbeeld pakketdienst) al aan de deur is geweest.

Indien deze informatie je heeft geholpen, overweeg dan een kleine donatie. Ik gebruik deze donatie voor het onderhoud van deze blog. Een donatie maken is heel eenvoudig. Druk hiervoor de Donatie knop aan de rechterkant van het scherm. Je kunt zelf bepalen hoeveel je eventueel wilt geven.