Het leuke aan een 3D Printer is dat je erg veel verbeteringen voor je printer gewoon zelf kunt printen. Sommige verbeteringen zijn niet echt heel zinvol, maar onderstaande verbeteringen kan ik je sterk aanraden.

Extruder Knop

Deze verbetering is erg handig om je filament gemakkelijk in te voeren. Als je dat nl. het eerste stukje handmatig probeert dan krijg je vaak het gat niet goed gevonden. Hiermee voer je het filament zo in, waarna je het laatste stuk weer handmatig kunt doen.

Ender 3 Extruder KnobX-As Spanning

Het is erg belangrijk dat je de X-as aandrijfriem op de juiste spanning hebt staan. Op de standaard manier is dit niet echt handig voor elkaar te krijgen. Met deze manier kun je deze gewoon handmatig op spanning schroeven.

Ender 3 Pro X-Belt Tensioner
Als je deze niet wilt printen en graag van metaal wilt hebben dan kun je deze ook rechtstreeks bij AliExpress bestellen.

Y-As Spanning

Wat voor ce X-as aandrijfriem geldt is natuurlijk ook belangrijk voor de Y-as. Ook hier kun je heel eenvoudig m.b.v. een schroef je Y-As op spanning zetten.

Ender 3 Pro Y-Belt Tensioner
Als je deze niet wilt printen en graag van metaal wilt hebben dan kun je deze ook rechtstreeks bij AliExpress bestellen.

Z-As Stabilisatie

Standaard is de Z-As niet helemaal stabiel en zit deze alleen maar in je stappenmotor. Met deze verbetering maak je deze stabieler. Je hebt dan nog wel een 608zz kogellagers nodig die ik op eBay heb aangeschaft.

Ender 3 Pro Z-Axis StabilizerIk ben benieuwd welke verbeteringen jij allemaal hebt geprint voor je Creality Ender 3 printer en welke je mij aanraadt. Laat je dat even weten in de comments?