De Xiaomi Mi Band is een goedkope armband waarmee je het aantal voetstappen en je slaap kunt meten om zodoende meer inzicht te krijgen in je gezondheid.

De nieuwe trend in technology land zijn wearables en dan met name gericht op gezondheid. Zo zijn er al erg veel smartwatches die van alles en nog wat meten. De meeste wearables (smartwatches, fitness bands, etc) zijn echter aardig aan de prijs en vaak ben je meer dan Euro 100,= kwijt.

Nu was ik al een tijd benieuwd hoe mijn slaapritme er precies uitzag. Je kunt dit o.a. meten door speciale Apps waarbij je je telefoon onder je matras legt, maar dat leek mij geen goed idee temeer dat je dan je smartphone ‘s nachts niet kunt opladen.

Ik vond bij diverse Chinese webshops de Xiaomi Mi Band die ongeveers Euro 16,= kost. Dit is een band die dienst doet als fitness tracker (stappen teller) en sleep tracker. Verder heeft deze nog wat extra functies, maar daarover later wat meer. Grootste manco was echter dat er nog geen IOS applicatie voor de Xiaomi Mi Band was en ik er dan weinig aan had. Rond Kerstmis kwam dan uiteindelijk de IOS App uit en ik heb toen de band ook meteen besteld bij Deal Extreme.

De Xiaomi Mi Band komt in een mooie doos binnen.

Hierin vind je naast de Xiaomi Mi Band ook nog een oplader voor je band.
De batterij zelf gaat erg lang mee en dat is dan ook meteen een groot pluspunt t.o.v. een smartwatch. Zoals het nu gaat hoef je slechts 1 maal per maand de batterij op te laden.
De hoofdfunctie van de Xiaomi Mi Band is het tellen van je aantal voetstappen.
Verder kan hij ook je slaap tracken. Hij houdt daar zelfs bij hoe lang je een lichte en diepe slaap hebt gehad en wanneer je eventueel wakker bent geweest.
Dit alles kun je mooi koppelen met je IOS Gezondheids App.
Als extra functionaliteit kun je tot 3 alarmen instellen waarbij de band gaat trillen. Dit is bijvoorbeeld handig om zelf wakker gemaakt te worden zonder dat iemand anders er last van heeft.
De band controleert zelf of hij de laatste firmware heeft en notificeert je via de App als er een nieuwere versie beschikbaar is.

Je kunt instellen wat je doel van de dag is en als je deze hebt bereikt dan zal de band even trillen. Je kunt de voortgang van je doel zien door een handbeweging te maken met de band alsof je de klok afleest op je band. Deze zal dan tussen de 1 en 3 LEDjes (waarvan je kleur ook kunt instellen) laten oplichten.

Tenslotte kun je ook nog instellen dat de band gaat trillen als de telefoon overgaat. Dat kan handig zijn als je de telefoon bijvoorbeeld niet goed kan horen in een omgeving met veel lawaai.

De Xiaomi Mi Band bevalt erg goed en ik heb nu eindelijk inzicht in mijn slaap patroon. Diana heeft de Xiaomi Mi Band en de functionaliteit ook gezien en wilde er ook eentje. Die hebben we dan ook meteen besteld, want voor de prijs hoef je het niet te laten.