Zoals je wellicht gemerkt hebt is het ‘reactie’ stuk van mijn blog een beetje veranderd. Ik gebruik voor het geven van reacties de ‘wpDiscuz’ plugin waarover ik een eerdere blog heb geschreven.

Nu heeft er recent een zeer grote update van deze plugin plaatsgevonden met wpDiscuz 7. Deze week heb ik deze grote update uitgevoerd op mijn blog en aangepast na mijn behoeften. Vooral het finetunen van de CSS (kleuren etc.) kostte wat tijd, maar ik ben er zelf nu heel tevreden over.

Wat merk je er als lezer van?

Eigenlijk zou er niet zo heel veel voor je moeten veranderen als je een reactie wilt geven op een post. Er is vooral veel achter de schermen veranderd die het allemaal net wat gemakkelijker en sneller moeten maken voor jou.

Je zult voortaan op elke post linksonderaan een button zien die, als je die uitklapt, de mogelijkheid geeft om meteen een reactie te geven.
Deze brengt je dan meteen naar het ‘Reactie invul veld’.Om een reactie te geven moet je minimaal je naam en een email-adres opgeven. Je kunt ervoor kiezen om deze onderaan zelf in te vullen, maar je kunt eventueel ook gebruik maken van je Facebook, Twitter, Google of WordPress account. Gebruik hiervoor de icons rechtsbovenaan.

Voor de reactie zelf worden een aantal opmaak hulpmiddelen aangeboden. Je kunt tevens plaatjes en attachments toevoegen.
Ben je tenslotte tevreden met je reactie dan kun je met de [Plaats Reactie] button je reactie posten. Je zult rechtsbovenaan dan activiteit zien totdat de reactie is geplaatst. Nadat je reactie is geplaatst kun je nog 30 minuten lang je reactie eventueel aanpassen. Ga hiervoor op je reactie staan en druk op het ‘tandwieltje’.

Links bovenaan kun je abonneren op reacties van iedereen of op die van je eigen reactie-thread.
Om spam te voorkomen wordt er onder water gebruik gemaakt van reCAPTCHA. Indien nodig zul je dus moeten aangeven of je geen ‘robot’ bent. De nieuwe plugin ondersteunt echter reCAPTCHA v3, dus ik probeer je zo min mogelijk lastig te vallen om een reactie te geven.

Je kunt in de huidige reacties ook gemakkelijk zoeken en sorteren.
Je kunt reactie-threads in- en uitklappen en reacties op elkaar geven. Tevens kun je een reactie ‘liken’ met het duim omhoog icon. Ik denk dat het te ver gaat om hier al de kleine details uit te leggen die er nog meer mogelijk zijn. Dat kun je het beste zelf ervaren door het zelf uit te proberen.

Recente reacties kun je altijd in mijn rechter balk zien.
Je kunt meteen naar een artikel/reactie in dit overzicht springen door op de links van de recente reacties te klikken.

Richtlijnen

Ik wil je wel vragen om vriendelijk voor elkaar te zijn. Normaal gesproken worden reacties meteen geplaatst op de blog zonder moderatie. Indien een reactie veel links bevat dan komt hij automatisch in mijn moderatie lijst en zal hij nog niet verschijnen. Ik kijk elke dag naar deze lijst, dus vaak zul je na 1 dag je reactie dan wel zien (mits hij aan de richtlijnen voldoet). Ik behoud echter het recht om reactie niet te plaatsen/verwijderen indien deze niet voldoen aan de richtlijnen.

Mijn richtlijnen zijn eigenlijk redelijk simpel:

  • Ga normaal met elkaar om en wees vriendelijk
  • Misbruik reacties niet om commerciële reclame te maken voor een product
  • Geen aanstotend materiaal

Conclusie

Ik ben zelf heel tevreden over de nieuwe mogelijkheden met de wpDiscuz 7 plugin en hoop dat jij als lezer van mijn blog het ook handig kan en gaat gebruiken. Graag hoor ik van je in toekomstige reacties.