Een conifeer kun je best snel en gemakkelijk verwijderen als je weet hoe je dit moet aanpakken. Ik leg vandaag uit hoe ik dit heb gedaan.

Al langere tijd willen we de conifeer die voor aan ons huis staat weghalen.

Reden is het feit dat deze nogal groot begint te worden. Takken weghalen is geen optie daar hij van binnen helemaal bruin is. Verder begint hij aan de bovenkant al naar ‘buiten’ te hangen.

Met het volgende gereedschap gaan we aan de slag:

Samen met mijn broer Rob hebben we eerst alle takken weggezaagd zodat alleen de stam nog overeind stond.
Vervolgens was het zaak om de grond rondom de conifeer uit te graven. Over het algemeen staan coniferen niet diep, maar heeft hij wel flink wortels rondom. Het was dus zaak om deze op te sporen en door te hakken. Hierna konden we na de nodige moeite uiteindelijk de stam omduwen.
Natuurlijk moest alles wel weer opgeruimd worden. Ook moest een klein stukje van de zijkant van de oprit opnieuw gestraat worden, daar deze met het omduwen was meegegaan.
Buurman John had gelukkig een kettingzaag waardoor de stam redelijk eenvoudig met zijn hulp klein gemaakt kon worden.
Verder moesten alle takken nog op ongeveer 1 a 1.5 meter gekort worden zodat ze later door de gemeente opgehaald kunnen worden.
Uiteindelijk was dit het eindresultaat van een middagje zwoegen in de tuin.
Het resultaat is dat het nu een stuk lichter in huis is. Verder hebben we nu meer ruimte op de oprit, want stiekem was de conifeer al aardig breed geworden.