Na ongeveer 3 jaar heb ik met mijn blog de mijlpaal van 100.000 hits bereikt. Wat viel er allemaal op in die tijd en wat waren de beste topics.

Ik ben deze blog begonnen op 20 juni 2010. In eerste instantie draaide deze op mijn ReadyNAS NAS systeem. Hiervoor moest ik echter de nodige aanpassingen maken om dit te laten draaien (o.a. PHP en MySQL database installeren). Dat was op zich geen probleem, maar de diverse Apache instellingen maakte het soms ‘lastig’ om alles goed te laten werken. De NAS functionaliteit kwam hierdoor af en toe in het gedrang.

Derhalve besloot ik op op 20 juni 2011 om een permanente WebServer op te zetten. Deze werd op 24 juni 2011 van software voorzien. Het overzetten van de Blog ging vrij gemakkelijk. Extra voordeel van deze stap, naast het onafhankelijk draaien van de NAS, was het feit dat de nieuwe webserver ook wat sneller was. Verder is deze webserver ondertussen uitgebreid met allerlei extra taken die ik uitgebreid heb beschreven op deze blog. Ik kan wel zeggen dat het nu een onmisbare schakel in mijn netwerk is geworden.

In de loop van de jaren zijn er nu in totaal al 177 berichten gepost verdeeld over 15 categorieën. In totaal heb ik 627 tags (sleutelwoorden) om deze berichten gemakkelijk te kunnen terugvinden (op de blog en via zoekmachines). Het populairste bericht is tot nu het bericht over de ‘Apple TV 2’ (2307 hits) kort gevolgd door ‘Reparatie Humax IRHD 5000c’ (2073 hits) en ‘Parijs en Versailles’ (1977 hits). In totaal heb ik 285 reacties gehad op al mijn blogs. Het bericht ‘Reparatie Humax IRHD 5000c’ heeft tot nu het meest aantal reacties (105) gehad. In totaal heeft de blog me nu aan donaties Euro 12,50 opgeleverd (allemaal via de ‘Reparatie Humax IRHD 5000c’ blog). Hier valt dus duidelijk nog wat te verbeteren ;-).

Gemiddeld heb ik nu per maand ongeveer tussen de 3500 en 4000 hits, waar ik eerlijkheidshalve ook moet toevoegen dat sommige bots (van o.a. zoekmachines) ook als hit worden gerekend. Helaas kan de statistiek plugin dit niet altijd goed registereren. Interessant is ook de statistiek van het aantal unieke bezoekers wat op dit moment op 68044 staat. Gemiddeld heb ik per maand 3000 unieke bezoekers waarvan ongeveer 80% via zoekmachines binnenkomt. De druk bezochtste dag was op 27 maart 2013 met 326 hits. De meeste unieke bezoekers had ik op 10 oktober 2012 met 135 bezoekers.

In totaal heb ik op de blog nu 1348 plaatjes staan, verdeeld over 78 sub-categorieën. Ik zie dat deze, via de zoekmachine statistieken, regelmatig als losstaand image worden bezocht (dus los van de blog tekst). Verder heb ik ook een aantal aanvragen gehad voor toestemming om een foto te gebruiken.

Ik hoop nog lang met deze blog te kunnen doorgaan. Het is voor mij een perfecte manier om te documenteren hoe ik tot bepaalde oplossingen ben gekomen. Verder is het een soort dagboek van belevenissen van onze familie die ik graag met jullie wil delen. Ik heb er in elk geval veel plezier in en ik hoop dat de lezers het ook leuk vinden. Ik wordt dan ook erg blij als ik zie hoeveel mensen ik al heb kunnen helpen met het zelf repareren van hun Humax IRHD 5000c receiver. Verder hebben een aantal mensen hun vaatwasser via deze blog kunnen repareren. Gelukkig nemen veel mensen nog de moeite om dit even te melden en dit wordt erg gewaardeerd door mij. Dit maakt de blog ook meer informatief en interactief.

Op naar de de volgende mijlpaal, 100.000 unieke bezoekers en 200.000 hits!