Maraschino is een grafische web-based frontend om diverse applicaties te beheren en monitoren. Het is redelijk vrij configureerbaar en handig in gebruik.

Recent heb ik HTPC-Manager geïnstalleerd als front-end voor diverse packages. Natuurlijk is er nog meer software die dit kan en ik stuitte hierbij op Maraschino. Ook deze software is zeer eenvoudig te installeren en configureren. Verder is deze via een WebUI beschikbaar wat erg handig is.

Nu zijn er meerdere ‘forks’ van deze software beschikbaar. De meest recente (en met de meeste activiteit) is die van ‘mrkipling’. De fork van ‘gugahoi’ heeft echter weer een Plex module maar hiervan werkt de Couchpotato module nog niet goed na de recente API change van Couchpotato.

Om Maraschino te installeren volg je de volgende stappen (in bijvoorbeeld je user home-directory):

git clone https://github.com/mrkipling/maraschino/
cd maraschino
cp initd /etc/init.d/maraschino
chmod a+x /etc/init.d/maraschino
update-rc.d maraschino defaults
cp default /etc/default/maraschino

Je moet nu nog het home-path van Maraschine goed zetten in de file ‘/etc/default/maraschino’. Ook kun je in deze file nog eventueel de default listen port van 7000 in een andere poort veranderen.

Je start Maraschino op met:

/etc/init.d/Maraschino restart

Om Maraschino een beetje te tweaken heb ik nog wat kleine veranderingen gemaakt. Zo heb ik mijn eigen icoontjes voor de Application lijst toegevoegd aan de directory:

maraschino\static\images\applications

Verder vond ik de Couchpotato en Sickbeard module niet hoog genoeg. Dit heb ik aangepast in de files:

maraschino\static\less\module-couchpotato.less
maraschino\static\less\module-sickbeard.less

Pas in deze files de waarde van ‘max-height’ aan in de secties ‘#cp_content’ en ‘#sb_content’. Je maakt de gebruikelijke instellingen bij Maraschino door in respectievelijk de linker- of rechter bovenhoek te klikken.

Hieronder zie je een voorbeeld hoe het eruit kan zien.

Ik vind het vooral erg handig dat ik een mooie lijst heb van al mijn Applications die ik zo snel kan opstarten.