Via Marktplaats heb ik voor een erg goede prijs een Logitech Harmony Ultimate afstandbediening kunnen overnemen. Deze werkt uitstekend en is erg gebruikersvriendelijk. Iedereen in het gezin kan er goed mee overweg. Nu is deze waarschijnlijk verkocht op Marktplaats omdat de batterij niet zo goed meer lijkt te zijn. In tegenstelling tot de vorige Logitech Harmony One kun je bij de Logitech Harmony Ultimate niet zo heel eenvoudig de batterij vervangen.

Als je op internet zoekt dan blijkt dat je deze toch nog redelijk eenvoudig kan vervangen. Zie bijvoorbeeld ook deze handleiding van iFixIt. Je moet hierbij echter wel de afstandbediening openenen en door een ‘lijm-laag’ gaan, maar het is zeker te doen voor iedereen.

Als eerste heb ik op Amazon.nl een vervangende batterij (1050mAh / 3.89Wh) besteld. Er is erg veel keuze, maar deze schijnt goed te werken.
Om de batterij te vervangen moet je de Logitech Harmony Ultimate afstandbediening openen. Dit doe je door eerst een schroefje bij de USB oplaadpoort los te draaien.Vervolgens moet je voorzichtig de achterkant eraf ‘wrikken’ daar deze door 3 tabs aan elke zijde zijn bevestigd. Doe dit voorzichtig en pas op dat je niks raakt (zie ook de YouTube video aan het einde van dit artikel).Draai nu de 4 schroeven rondom de batterij los. Nu komt het moeilijkste gedeelte en dat is het verwijderen van de huidige batterij. Deze zit nl. met een flink lijmlaag vast. Ik heb hiervoor Tesa Adhesive Remover gebruikt om dit gemakkelijker te maken. Deze is overal verkrijgbaar in Nederland.Na wat ‘wrikken’ heb ik de oude batterij tenslotte verwijderd en kon ik de nieuwe plaatsten. Zie vooral de enorme laag lijm die op de oude batterij zit.Hierna was het een kwestie van alles weer terug in elkaar zetten en kan de Logitech Harmony Ultimate afstandbediening er weer jaren tegenaan. De volgende Youtube video is ook erg duidelijk en zo krijg je een beetje een indruk wat je moet doen.Zo hebben we weer een reparatie zelf uitgevoerd en geld bespaart voor een nieuwe afstandbediening. Laat jij in de reacties weten of de reparatie bij jou ook is gelukt?