Sinds kort verkoopt de LIDL ook domotica apparatuur. Ik was wel benieuwd of dit wat was en of dit door Zigbee2MQTT wordt ondersteund aangezien ze op Zigbee werken.

Ik heb de tussenstekker gekocht die Euro 9,99 voor mij kostte ten tijde van aankoop. Als je de doos bekijkt dan zie je dat deze van Silvercrest is en deze wordt ondersteund door Zigbee2MQTT.


Volgens de gegevens kan de stekker maximaal 220-240V/16A (3840 Watt) ondersteunen en wordt deze door Zigbee aangestuurd.

Het pairen in Zigbee2MQTT ging vanzelf. Je moet hiervoor de powerknop van de tussenstekker ongeveer 5 seconden ingedrukt houden totdat deze gaat blinken. Hierna wordt deze vanzelf toegevoegd aan je devices van Zigbee2MQTT.

Nu blijkt dat sinds de update van Zigbee2MQTT naar versie 1.16.2 de Zigbee2MQTT plugin voor Domoticz geen nieuwe devices meer herkent (issue 494). Dit is nu opgelost in de laatste versie van deze plugin, dus zorg dat je deze plugin update in je Domoticz installatie. Na de update van de Zigbee2MQTT plugin werd deze mooi opgenomen in mijn devices van Domoticz.
De LIDL domotica tussenstekker is een goedkope en nuttige aanvulling voor je Domotica in huis en kan ik iedereen aanraden.

Update 03 Juli 2021
De stekker van LIDL lijkt wel heel erg op de Tuya Smart Plug WiFi Socket Voice Control EU 16A Power Monitor van Tuya 😉 .