Ik wil de voortuin nog een keer veranderen en dan moet je nauwkeurig de maten weten als je materiaal wilt bestellen. Vooral met grotere afstanden is een duimstok of rolmaat niet handig meten en gaat dit eenvoudiger met een laser afstandmeter. Deze zijn echter aardig aan de prijs in Nederland.

Na wat rondkijken vond ik echter een goedkope op AliExpress te weten de SNDWAY laser distance meter. Deze is te verkrijgen in verschillende bereiken tussen 40 meter en 100 meter en verschillende nauwkeurigheden. Je hebt deze al vanaf Euro 13,80. Ik heb zelf de SW-T60 60M variant besteld (Euro 20,30) die tot 60 meter gaat met een nauwkeurigheid van 2 mm.
Bij ontvangst in de doos vind je naast de laser meter ook nog een draagbare tas, handstrap, Engelse gebruikershandleiding en een reflecterende plaat.

Het apparaat wordt gevoed door 2 AAA batterijen die er niet bijzitten.

Mijn ervaring is dat je de reflecterende plaat bijna niet nodig hebt en met de nauwkeurigheid zit het ook wel goed. Je kunt deze eventueel zelf nog ijken als je wilt. Verder kun je o.a. instellen of dat je vanaf de onderkant of bovenkant van het apparaat meet. Het apparaat is heel gemakkelijk te bedienen en de handleiding heb je eigenlijk niet nodig.

Al met al een handige aanvulling in de gereedschapskist en een aanrader voor dit geld.