In een vorige blog heb ik uitglegd hoe je KeePass op meerdere devices kunt gebruiken. Met behulp van Dropbox heb je dan 1 centrale database van al je wachtwoorden.

Sinds kort gebruik ik Firefox voor het browsen van Internet en hiervoor bestaat een erg goede Add-On genaamd Kee die naadloos integreert met KeePass. Om deze Add-On te gebruiken hoef je maar een paar stappen te doorlopen:

  1. Download de laatste KeePassRPC.plgx file van hier en plaats deze file in de Plugins directory van je KeePass installatie.
  2. Start KeePass om de nieuwe plugin te activeren
  3. Installeer de Kee Add-On in Firefox

Als je Firefox nu opnieuw opstart dan zal KeePass signaleren dat de Kee Add-On contact probeert te maken met KeePass. KeePass stelt dan een wachtwoord voor dat je nodig hebt in de Kee Add-On:
In de Kee Add-On wordt om het wachtwoord gevraagd dat KeePass voorstelt.Nadat je dit hebt ingevuld heb je Firefox geintegreerd met KeePass. en zul je rechtsboven het icon van de Kee Add-On zien.Je kunt nu vanuit Firefox automatisch paswoorden genereren en invullen gebruik makend van je KeePass database. Erg handig.