In een eerdere blog heb ik uitgelegd hoe je Trakt kon integreren in Plex. Dit vereiste echter een plugin en sinds een tijdje worden plugins niet officieel meer ondersteund door Plex. Met behulp van Webhooks kun je echter toch nog Trakt integratie in Plex voor elkaar krijgen.

Plex Webhooks

Webhooks zijn een Plex Pass-functie waarmee je een of meer URL’s kunt configureren die door de Plex Media Server worden aangeroepen wanneer bepaalde dingen gebeuren. Je kunt webhooks gebruiken voor allerlei doeleinden: huisautomatisering (zoals het dimmen van lichten wanneer het afspelen start), berichten naar Twitter sturen, of vele andere dingen. De webhooks kunnen worden geconsumeerd door een aangepaste HTTP-server. Over het algemeen zijn webhooks een vrij geavanceerde functie en zullen ze niet vaak worden gebruikt door een “gemiddelde” gebruiker. Zie het volgende artikel voor meer informatie over Webhooks.

Plex scrobbler

Scrobbling is het automatisch bijhouden wat je bekijkt. In plaats van in te checken vanaf je telefoon of de website, draait deze plugin op de achtergrond en scrobt automatisch terug naar Trakt terwijl je geniet van je media. Hoe je Plex Webhooks met een Trakt Scrobbler opzet kun je lezen in het volgende artikel.

Vereisten

  • Plex Pass (vaak zijn er tijdens Black Friday goede aanbiedingen voor een life-time Plex Pass)
  • Trakt VIP registratie

Configureren

  1. Ga naar de instellingen pagina van Plex Scrobbler op de Trakt site en kopieer de URL (klik op het rode vakje) van de Plex Scrobbler instellingen.


  2. Meld je aan bij je Plex Media Server en ga naar de Webhooks instellingen en kopieer de URL van stap 1 hier


  3. In je Plex Media Server instellingen, moet je er tevens voor zorgen dat een paar notificatie opties zijn ingeschakeld. Ga naar Algemeen en zorg ervoor dat Push-meldingen zijn ingeschakeld.    Ga naar Netwerk en zorg ervoor dat Webhooks zijn ingeschakeld.


  4. Restart de Plex Media Server

Plex Scrobbler Settings

Nadat je de Plex Scrobbler hebt ingeschakeld, kun je in de instellingen aangeven welke specifieke acties je wilt opslaan in je Trakt-profiel.
Vanaf nu worden al je afspeel acties in je Plex Media Server ook bijbehouden in je Trakt VIP account.