Ik gebruik al jaren de Plex software tot volle tevredenheid. De ‘life-time’ Plex Pass account heeft zijn geld verder al dubbel en dwars opgeleverd (vooral offline Sync is erg handig). Je kunt je Plex Server heel gemakkelijk inrichten dat deze door meerdere mensen gebruikt kan worden. Dit is bijvoorbeeld erg handig in je gezin. In deze blog leg ik uit hoe je dat moet instellen.

Als eerste moet je voor elke gebruiker een Plex Account aanmaken op de Plex site.


Nadat je dit hebt gedaan kan de beheerder van de Plex Server deze gebruikers toevoegen aan zijn Plex Server bij instellingen.

Je kunt voor elke gebruiker instellen wat deze wel en niet te zien krijgt.

Je Plex Server is nu geschikt voor meerdere gebruikers. Als je bijvoorbeeld via de web-browser je Plex Server benadert dan zul je eerst de gewenste gebruiker moeten selecteren.Als je Plex via je IOS App benadert dan kun je hier de gegevens voor de betreffende gebruiker invullen. Het is handigs om in je App in te stellen dat hij elke keer automatisch inlogt. Dit doe je bij de ‘Advanced’ instellingen.Als je je media met meerdere applicaties bekijkt (bijvoorbeeld Kodi en Plex) dan is het gebruik van Trakt.tv eigenlijk een must-have. Met Trakt.tv kun je automatisch alle films en TV Series die je kijkt tracken. Je upload hiermee automatisch je kijk geschiedenis, ratings en afspeel voortgang naar je Trakt.tv account. Hieronder beschrijf ik hoe je Trakt.tv voor meerdere gebruikers binnen Plex integreert.

Maakt eerst een Trakt.tv account voor iedere Plex gebruiker aan op de Trakt.tv site.


Deze gegevens heb je later nodig om je Trakt.tv plugin te configureren.

Om Trakt.tv te integreren in Plex moet je deze toevoegen als een kanaal. Dit doe je door de volgende stappen te doorlopen op je Debian Server:

  1. Download de ZIP file van de Trakt.tv Plug-In voor Plex site
  2. Stop je Plex Server: service plexmediaserver stop
  3. Extract ZIP file naar de volgende lokatie
    \var\lib\plexmediaserver\Library\Application Support\Plex Media Server\Plug-ins
  4. Start je Plex Server: service plexmediaserver start

Als je nu Plex opent met je web-browser zul je een extra kanaal vinden.
Deze moeten we nu nog gaan configureren. Druk op het tandwielje en je krijgt de volgende dialog te zien:Je kunt hierbij alle default instellingen aanhouden. Je hoeft alleen maar bij ‘Global Filter – Users (comma separated) je lijst van gebruikers van Plex in te vullen.

Tenslotte moet je op de volgende web-pagina nog je Plex en Trakt.tv account instellen voor je Plex Server. Zorg er wel voor dat je als hoofdgebruiker (beheerder) op Plex bent ingelogd.
Ga hier elke user af en log in met je Plex en Trakt credentials (UserName/Password) voor die gebruiker. Dit gaat het handigste door bij ‘Mode’ voor ‘Basic’ te kiezen. Vergeet niet om je instellingen te saven bovenaan met de blauwe button. Uiteindelijk moet elke gebruiker een groen vinkje krijgen.

De allerlaatste stap is nu te zorgen dat de rules goed ingesteld staan in de web-configuratie. Neem onderstaande user rule over:
In principe ben je nu klaar en kan je Plex Server nu door meerdere gebruikers worden gebruikt. Verder wordt voor iedere gebruiker apart in Plex en Trakt.tv de voortgang bijgehouden. Deze voortgang kun je tenslotte ook op de Trakt.tv website bekijken. Als je een VIP account op Trakt.tv hebt dan kun je een hoop extra statistieken bekijken en heb je wat extra features.