Nadat ik de Creality Ender 3 Pro had besteld bij de Creality 3D Official Store vanuit het magazijn in Duitsland, kreeg ik deze al heel snel (5 dagen later) binnen. Je krijgt de Creality Ender 3 Pro geleverd in een grote doos. Als je deze uitpakt dan vind je hierin al je onderdelen en zelfs het gereedschap om deze in elkaar te zetten.
Er zit een duidelijke handleiding bij hoe je de Creality Ender 3 Pro in elkaar zet, maar het is handiger om op Youtube een aantal filmpjes te bekijken hoe je dit doet. Ik vond vooral de volgende YouTube video’s erg handig.

Bij het inlezen naar ervaringen over deze printer kwam ik al snel tot de conclusie dat je het beste meteen de volgende verbeteringen kunt meenemen

Ik had deze onderdelen al weken van tevoren besteld. De onderdelen komen echter vanuit China dus dat duurt wat langer met verzenden. Deze verbeteringen heb ik meteen meegenomen tijdens de installatie.

Het in elkaar zetten is eigenlijk erg leuk en valt reuze mee. Het is net als een LEGO model in elkaar zetten door de instructies goed op te volgen. Na het succesvol in elkaar zetten van de Creality Ender 3 Pro Printer kun je controleren of alles goed is aangesloten door deze aan te zetten. Ga vervolgens naar het menu en kies:

Prepare > Auto Home

Je printer zal nu, als alles goed is, de printer kop naar de home positie bewegen. Dit doet hij door gebruik te maken van de eindstoppen. Gelukkig was dit bij mij meteen goed. Vanaf nu kan het grote 3D Print avontuur gaan beginnen! In de volgende blog ga ik uitleggen hoe je de eerste 3D (calibratie) print maakt.